Přejít k hlavnímu obsahu

Všechny články

Bolavé kyčle
14. 5. 2024

Bolavé kyčle mohou vést k artróze

Bolest kyčlí postihuje s přibývajícím věkem velkou část populace. Prevencí je pravidelný pohyb, pomoci mohou také doplňky stravy.

Expedice_1
Pohyb 8. 8. 2018

Expedice Nanga Parbat, Rupálská stěna

Vrchol deváté nejvyšší hory světa Nanga Parbat ležící ve výšce 8 126 metrů je cílem opavského rodáka Tomáše Petrečka a jeho kamaráda a horolezce Marka Holečka.

domaci_i_profesionalni 1
Prevence 23. 7. 2018

Domácí i profesionální dentální hygiena vám ušetří tisíce

Zdravé a krásné zuby nejsou samozřejmost. Za zářivým úsměvem stojí každodenní domácí péče a pravidelné návštěvy zubaře a dentální hygieny. Pečlivá prevence se vyplatí. Je totiž mnohem jednodušší a levnější onemocněním v ústní dutině předcházet než je léčit.

inline 1
Pohyb 19. 7. 2018

In-line bruslení na vyčistění hlavy i pro kondici

Léto je v plném proudu a nabízí se otázka, jak si ho ještě o něco víc zpestřit a užít. Máme pro vás tip: zkuste in-line bruslení. Stezky pro cyklisty a samozřejmě i bruslaře u nás rostou docela svižným tempem, takže stačí nazout brusle a vyrazit.

Singltrek 1
Pohyb 29. 5. 2018

Singltrek v Česku? Stačí si vybrat, vyrazit a užívat si plnými doušky

Jezdíte rádi na horském kole, ale hledáte něco nového, protože jízda po lesních a polních cestách už vás tak docela nenaplňují? Ale zase nejste žádný adrenalinem nabušený šílenec, který se spouští na kole ze sjezdovek a vyžívá se při odvážných skocích? Máme pro vás tip: Zkuste singltrek.

Jist_pit_bezet
Pohyb 13. 4. 2018

Jíst, pít, běžet. Co pomůže k dobrému výkonu?

Zapít vepřovou se zelím a knedlíky vychlazeným pivem? Proč ne, i běžci si mohou klasiku české kuchyně dovolit s chutí a klidným svědomím. Ovšem až po běhu, před ním by byla pečínka kontraproduktivní – běžet s přecpaným žaludkem je jako navěsit si na sebe dobrovolně závaží.

Pohanka_je_zpatky
Jídlo 22. 3. 2018

Pohanka je zpátky na výsluní

Dostala se k nám ve 12. století z jižních svahů Himálaje a o čtyři sta let později byla považována za nejdůležitější potravinu vůbec. Naše prababičky vařily z pohanky ještě zcela běžně, oblíbené byly především pohankové kaše.

Aktuálně