Ananas není jen sladká exotická pochoutka, ale doslova přírodní lékárna. Díky bromelainu, vitamínu C a dalším látkám podporuje trávení, imunitu a také hojení ran. Máme tu zdraví s korunkou – doslova.
Ananas není jen sladká exotická pochoutka, ale doslova přírodní lékárna. Díky bromelainu, vitamínu C a dalším látkám podporuje trávení, imunitu a také hojení ran. Máme tu zdraví s korunkou – doslova.
Znáte okru? Je to zelenina, která si zaslouží místo ve vaší kuchyni. Má přezdívku „dámské prsty“. To zní trochu tajemně, ale věřte, že okra je plná překvapení a obohatí váš jídelníček o zdravé a chutné možnosti.
Podívejme se na křen, jehož ostře pálivá chuť vám rozproudí krev a v našich zemích je známý po staletí. Víte ale, jaké další zdravotní benefity přináší? Dnes si přečtěte o jeho roli v přírodní medicíně.
Pojďte se s námi podívat na méně známé obiloviny z Afriky a dalších koutů světa. Teff, fonio a kamut jsou tři fascinující potraviny, které se stanou hvězdami ve vaší kuchyni. Rozšiřte si kulinářský obzor!
Objevte kouzlo seitanu, který díky své univerzálnosti a vysokému obsahu bílkovin oživí vaše běžné recepty. Naučte se s námi, jak seitan připravovat, a zjistěte, proč by neměl chybět ve vašem jídelníčku.
Řeřicha, drobná zelená rostlina s nádhernými květy a jemnou ředkvičkovou chutí, je často přehlížena. Proč bychom si ji měli zkusit vypěstovat doma a přidávat do salátů, jsme pro vás sepsali v tomto článku.
Existuje potravina, která je tak prospěšná, že by mohla dostat Nobelovu cenu za výživu. Ne, nemá to nic společného s čokoládou (i když bychom si to všichni přáli). Je to mungo – zelené klíčky fazolí, které mají sílu změnit váš život.
Říká se mu medvědí česnek, nebo také divoký či lesní. Popularitu získal díky své chuti, ale je také zdravý? Pojďme se podívat, proč mít tento zelený zázrak v kuchyni a proč se vlastně jmenuje medvědí.
Nikdo nepochybuje o skvělých vlastnostech sóji, a dokonce i její odpůrci ji často pozřou, aniž by to tušili. Pojďme se zaměřit na sójové výhonky jako na živoucí zásobárnu těch nejlepších látek pro zdraví.
Odkud tempeh přišel, jak vzniká a proč bychom ho měli pustit do našich kuchyní? Po čem sáhnout, když vidíte v obchodě vedle sebe tempeh a tofu? Tady se dozvíte všechno, co o tempehu chcete znát.
Je to slunečnice, ale semínek se nedočkáte. Říká se jí „židovská brambora“ a „jeruzalémský artyčok“. Přečtěte si, v čem jsou hlízy topinamburu neporazitelné a proč by je měli mít na talíři nejen diabetici.
Ananas není jen sladká exotická pochoutka, ale doslova přírodní lékárna. Díky bromelainu, vitamínu C a dalším látkám podporuje trávení, imunitu a také hojení ran. Máme tu zdraví s korunkou – doslova.
Třetí prosinec je Světovým dnem bez pesticidů. Pojďme se podívat, co nám vlastně přistává na talíři a jak moc se u toho mazlíme s chemií. Takže pokud právě chroupáte salát, čtěte dál – článek je právě pro vás.
Zdravé a zpevněné hýždě nejsou jen pěkné na pohled, ale především hrají zásadní roli v každodenním pohybu. Ovlivňují držení těla a stabilitu, proto bychom jim měli věnovat pozornost.
Pokud jste se ještě s pojmem Bungee Workout nesetkali, ve videu uvidíte, jak vypadá tohle nápadité cvičení, které je podle lektorky Andrey návykové.
Nárůst onkologických onemocnění v populaci s sebou přináší i závažná psychologická témata, které se dotýkají nejen pacientů samotných. O nich jsme hovořili s psychologem Martinem Pospíchalem.
Listopad, známý také jako „Movember“, je každoroční příležitostí upozornit na rakovinu prostaty, jež patří mezi nejčastější mužské onkologické diagnózy. Včasný screening může doslova zachraňovat životy.