V chladných měsících hledáme způsoby, jak se zahřát zevnitř. Co skutečně pomáhá termoregulaci a co jsou jen zakořeněné mýty? Přinášíme přehled faktů i omylů, které se o termoregulaci šíří už roky.
V chladných měsících hledáme způsoby, jak se zahřát zevnitř. Co skutečně pomáhá termoregulaci a co jsou jen zakořeněné mýty? Přinášíme přehled faktů i omylů, které se o termoregulaci šíří už roky.
Zimní období každoročně prověří naši imunitu. Vyzkoušejte tři snadné a účinné recepty, jak ji posílit zdravým jídlem za pomoci tepla, vitaminů a fermentace.
Cítíte, že vaše imunita s příchodem podzimu slábne? Zkuste ji posílit přirozeně, a to pomocí fermentované zeleniny, která je plná probiotik. Kimči či kysané zelí jsou pro vaše střeva poklad. Díky nim můžete posílit svou obranyschopnost.
Vyvážená strava je pro běžce klíčová. Dodá energii pro výkon, podpoří regeneraci i zdraví. Jak jíst, aby tělo zvládlo tréninky a přitom netrpělo hladem ani nedostatkem živin?
Léto, slunce, voda – a hlad! Co si zabalit na piknik k vodě, aby to všem chutnalo, bylo to lehké, zdravé a bezpečné? Máme pro vás skvělé tipy na letní svačiny, jejich skladování a přidáme také jeden osvěžující recept.
Zázvor bývá králem domácí lékárničky, ale pro zdraví srdce může být problematický. Znáte bylinky, které srdci skutečně prospívají? A proč by se kardiaci měli mít na pozoru právě před zázvorem?
Po zimě tělo volá po čerstvých vitamínech a lehčí stravě. Pojďme oživit náš jídelníček jarními bylinkami a sezónní zeleninou. Přinášíme tři skvělé recepty, které vám dodají energii, zdraví a dobrou náladu.
Zkuste zdravé vánoční pečení, které potěší chuťové buňky a nezatíží vaše tělo. Máme pro vás jednoduché tipy a recept na voňavé ovesné perníčky, po kterých se budete cítit skvěle.
Znáte jídlo, které je nejen chutné, ale taky udělá vaše tělo šťastnějším? Je tu kimči. Fermentované korejské zelí je mnohem víc než pikantní příloha – je to probiotická bomba s historií dlouhou stovky let.
Ananas není jen sladká exotická pochoutka, ale doslova přírodní lékárna. Díky bromelainu, vitamínu C a dalším látkám podporuje trávení, imunitu a také hojení ran. Máme tu zdraví s korunkou – doslova.
Znáte okru? Je to zelenina, která si zaslouží místo ve vaší kuchyni. Má přezdívku „dámské prsty“. To zní trochu tajemně, ale věřte, že okra je plná překvapení a obohatí váš jídelníček o zdravé a chutné možnosti.
Zima není nepřítel a není důvodem, proč s dětmi nechodit ven. Naopak, pobyt na čerstvém studeném vzduchu je pro ně prospěšný. Základem je správné oblečení a přizpůsobení času stráveného venku věku a kondici.
S předním odborníkem na Alzheimerovu chorobu, profesorem neurologie MUDr. Jakubem Hortem, jsme si povídali o tom, co se děje v těle při otužování a jak může být prospěšné pro náš mozek.
Jídlo
Podzimní vášeň pro imunitu
V chladných měsících hledáme způsoby, jak se zahřát zevnitř. Co skutečně pomáhá termoregulaci a co jsou jen zakořeněné mýty? Přinášíme přehled faktů i omylů, které se o termoregulaci šíří už roky.
Prevence
Podzimní vášeň pro imunitu
Většině z nás při pomyšlení na mráz cvakají zuby, ale ona se s úsměvem ponoří. Hanka Moravčíková, přední česká instruktorka otužování, vám otevře svět, kde je chlad učitelem síly, klidu a hlubšího poznání.
Otužování v posledních letech nabírá na popularitě. Ledové sprchy, plavání v zimním rybníce, sudy s ledovou vodou na balkoně… Jaký vliv to má na náš krevní tlak a cévy?