Se semolinou se potkáte hlavně v italské restauraci nebo při přípravě italských pokrmů. Je pro vás stále trochu záhadou, o co se vlastně jedná a v čem se semolina liší od klasické mouky nebo krupice?

Se semolinou se potkáte hlavně v italské restauraci nebo při přípravě italských pokrmů. Je pro vás stále trochu záhadou, o co se vlastně jedná a v čem se semolina liší od klasické mouky nebo krupice?
Slzovce se japonsky říká hatomugi, čínsky yi yi ren. Je ideální potravinou pro dnešního člověka. Potřebujete posilovat organismus a současně se zbavit nežádoucích usazenin? Například z uzenin či tuků?
Je to starodávná potravina, původem z Bolívie a s přívlastkem „superfood“. Je skvělá pro každého – od veganů přes vegetariány až po lidi s intolerancí na lepek. Zkuste z tohoto zázraku udělat snídani nebo oběd.
Letní saláty a grilování bez kořenicích směsí si už ani neumíme představit. Své zkušenosti ale máme i s tím, že mnohé směsi z obchodů jsou bez vůně a aromatu. My ale víme, jak si opatřit to nejlepší.
Jarní bujení je pro milovníky bylinek něco jako poklad. To, co většina lidí považuje za obyčejné trávy nebo plevel, lze skvěle využít do jídel. Přinášíme tip na jarní salát s bylinkami z přírody za domem.
Zdá se, že venku už nezvratně převzalo vládu jaro. První rostliny, které jsou toho důkazem, bývají těmi nejsilnějšími životabudiči pro všechny, kdo po zimě potřebují vzpruhu. Umíchejte si z nich skvělé pesto.
Víte, jaká jídla se tradičně podávala v Čechách během masopustu? Asi tušíte, že tenhle svátek moc dietních jídel nenabízel, ale my pro vás máme masopustní kompromis, se kterým budete mít doma veleúspěch.
Letos v zimě zatím neuhodily žádné holomrazy, ale pokud vám k prostydnutí stačí to, že jedete do práce nebo jdete na procházku s pejskem, bude vás zajímat, že na pomoc vám mohou přispěchat některé potraviny.
Cukroví je každoroční tradice, ale také kalorická past. Málokdo z nás mu odolá a často pak máme výčitky svědomí z nějakého toho kila navíc. Pojďte to letos zkusit jinak. Vsaďte na bezpečné cukroví.
Nemusíme být velcí pěstitelé, aby nám „šalvěj“ něco říkala. Někdo si vzpomene na odvar z babského ucha z Dívky na koštěti a někteří si bez ní neumí představit pečenou rybu. Ale je toho mnohem víc!
Nezvedej ty těžké věci, budeš mít kýlu, říkávaly naše maminky a babičky. Vzpomínáte? A měly pravdu. Kýla je nejen nepříjemná, ale může být i nebezpečná.
Máte doma skvělé vitální a bystré dítě, které by mohlo dělat tolik zajímavých věcí, jen kdyby ho nebrzdilo astma či atopický ekzém? A víte o ozdravných programech pro vaše děti od zdravotní pojišťovny?
Policejní veteránka a specialistka na prevenci rizikových událostí Soňa Svobodová má za sebou už spousty akcí, které připravuje pro děti školního i předškolního věku.
Se semolinou se potkáte hlavně v italské restauraci nebo při přípravě italských pokrmů. Je pro vás stále trochu záhadou, o co se vlastně jedná a v čem se semolina liší od klasické mouky nebo krupice?