Přejít k hlavnímu obsahu

Bylinky

Filtrovat články
bazalkové pesto
Jídlo 11. 7. 2022

Bazalkové pesto, které si uchová zelenou barvu

Možná už máte vyzkoušeno, že když bazalku na pesto rozsekáte, začne šednout až černat a ztrácí svou zelenou svěžest. Zcela nenávratně. Jak na to, aby pesto zůstalo zelené i zítra, pozítří a popozítří?

Bylinky méně známé
Jídlo 9. 5. 2022

Bylinky méně známé

Patříte mezi bylinářské nadšence? Zkuste i jiné než kuchyňské bylinky nebo mátu. Znáte pelyněk brotan, řepík lékařský, kozlík lékařský nebo sléz maurský? A chtěli byste svůj vlastní voňavý heřmánek?

koření
Nemoci 28. 6. 2021

Nejpoužívanější koření dokáže i léčit

Koření, respektive bylinky, které obvykle používáme k dochucení jídel, má i mnoho dalších předností. Stejně jako jiné léčivé rostliny se výborně hodí pro zvládání různých zdravotních potíží. Nejznámější bylinky a jejich lety prověřené účinky jsou jistě skvělé, proto bychom vás rádi naučili, jak si vyrobit léčivé přípravky přímo ve vlastní kuchyni.

Aktuálně