Podzimní virózy zkoušejí naši imunitu. Věděli jste, že právě vitamin C a zinek jsou její nejvěrnější spojenci? Pojďte se podívat, odkud je čerpat přirozeně – z přírody, která nejlépe ví, jak nám pomoci.
Podzimní virózy zkoušejí naši imunitu. Věděli jste, že právě vitamin C a zinek jsou její nejvěrnější spojenci? Pojďte se podívat, odkud je čerpat přirozeně – z přírody, která nejlépe ví, jak nám pomoci.
Cítíte, že vaše imunita s příchodem podzimu slábne? Zkuste ji posílit přirozeně, a to pomocí fermentované zeleniny, která je plná probiotik. Kimči či kysané zelí jsou pro vaše střeva poklad. Díky nim můžete posílit svou obranyschopnost.
Léto, slunce, voda – a hlad! Co si zabalit na piknik k vodě, aby to všem chutnalo, bylo to lehké, zdravé a bezpečné? Máme pro vás skvělé tipy na letní svačiny, jejich skladování a přidáme také jeden osvěžující recept.
Zkuste zdravé vánoční pečení, které potěší chuťové buňky a nezatíží vaše tělo. Máme pro vás jednoduché tipy a recept na voňavé ovesné perníčky, po kterých se budete cítit skvěle.
Říká se mu medvědí česnek, nebo také divoký či lesní. Popularitu získal díky své chuti, ale je také zdravý? Pojďme se podívat, proč mít tento zelený zázrak v kuchyni a proč se vlastně jmenuje medvědí.
Je to slunečnice, ale semínek se nedočkáte. Říká se jí „židovská brambora“ a „jeruzalémský artyčok“. Přečtěte si, v čem jsou hlízy topinamburu neporazitelné a proč by je měli mít na talíři nejen diabetici.
Rozdíl mezi slepičím a křepelčím vejcem? Není to jen ve velikosti. V čem ten rozdíl hlavně spočívá? Přečtěte si, jak jsou křepelčí vejce prospěšná lidskému zdraví, a poznamenejte si recept pro obohacení vašeho stolu.
Znáte tuto zajímavou kořenovou zeleninu a její využití? Má totiž skvělé účinky na lidské zdraví a výborně chutná. Víte například, proč se černému kořenu říká hadí mord španělský?
Slzovce se japonsky říká hatomugi, čínsky yi yi ren. Je ideální potravinou pro dnešního člověka. Potřebujete posilovat organismus a současně se zbavit nežádoucích usazenin? Například z uzenin či tuků?
Říká se, že imunita začíná ve střevech. A není to jen fráze do reklamy na jogurt. U dětí to platí dvojnásob: jejich mikrobiom se teprve formuje a správná výživa mu může významně pomoci.
Podzimní virózy zkoušejí naši imunitu. Věděli jste, že právě vitamin C a zinek jsou její nejvěrnější spojenci? Pojďte se podívat, odkud je čerpat přirozeně – z přírody, která nejlépe ví, jak nám pomoci.
Prevence
Podzimní vášeň pro imunitu
Bývají vaše děti často nemocné? Mají ekzémy a reakce na očkování? Může to ukazovat na slabou imunitu. O vyšetření poruch imunity jsme si povídali s imunologem MUDr. Tomášem Novým.
Nemoci
Podzimní vášeň pro imunitu
S podzimem přichází nejen chladnější počasí, ale také typické respirační potíže – rýma, ucpaný nos, bolest hlavy nebo záněty dutin. Máme pro vás osvědčené způsoby, jak si ulevit a podpořit rychlejší uzdravení.
Podzimní období bývá pro dětskou imunitu pořádná zkouška. Po prázdninách, kdy si děti užívaly čerstvého vzduchu a volnosti, se najednou ocitají v uzavřeném školním kolektivu, kde se snadno přenášejí viry i bakterie.
Cítíte, že vaše imunita s příchodem podzimu slábne? Zkuste ji posílit přirozeně, a to pomocí fermentované zeleniny, která je plná probiotik. Kimči či kysané zelí jsou pro vaše střeva poklad. Díky nim můžete posílit svou obranyschopnost.