Přejít k hlavnímu obsahu

Recepty

Filtrovat články
mýty a fakta o termoregulaci
Jídlo

Mýty a fakta: alkohol tělo (ne)zahřeje

V chladných měsících hledáme způsoby, jak se zahřát zevnitř. Co skutečně pomáhá termoregulaci a co jsou jen zakořeněné mýty? Přinášíme přehled faktů i omylů, které se o termoregulaci šíří už roky.

Letní piknik bez starostí
Jídlo

Letní piknik bez starostí

Léto, slunce, voda – a hlad! Co si zabalit na piknik k vodě, aby to všem chutnalo, bylo to lehké, zdravé a bezpečné? Máme pro vás skvělé tipy na letní svačiny, jejich skladování a přidáme také jeden osvěžující recept.

Medvědí česnek – kulinářský poklad z lesa
Jídlo

Medvědí česnek – kulinářský poklad z lesa

Říká se mu medvědí česnek, nebo také divoký či lesní. Popularitu získal díky své chuti, ale je také zdravý? Pojďme se podívat, proč mít tento zelený zázrak v kuchyni a proč se vlastně jmenuje medvědí.

Topinambur
Jídlo

Zdravé a neobvyklé potraviny: Topinambur

Je to slunečnice, ale semínek se nedočkáte. Říká se jí „židovská brambora“ a „jeruzalémský artyčok“. Přečtěte si, v čem jsou hlízy topinamburu neporazitelné a proč by je měli mít na talíři nejen diabetici.

Křepelčí vajíčka
Jídlo

Recept: Křepelčí vajíčka

Rozdíl mezi slepičím a křepelčím vejcem? Není to jen ve velikosti. V čem ten rozdíl hlavně spočívá? Přečtěte si, jak jsou křepelčí vejce prospěšná lidskému zdraví, a poznamenejte si recept pro obohacení vašeho stolu.

Černý kořen
Jídlo

Černý kořen

Znáte tuto zajímavou kořenovou zeleninu a její využití? Má totiž skvělé účinky na lidské zdraví a výborně chutná. Víte například, proč se černému kořenu říká hadí mord španělský?

Semolina
Jídlo

Semolina

Se semolinou se potkáte hlavně v italské restauraci nebo při přípravě italských pokrmů. Je pro vás stále trochu záhadou, o co se vlastně jedná a v čem se semolina liší od klasické mouky nebo krupice?

Aktuálně