
Ať už se snažíte hledat všechny možné cesty, jak předejít riziku nákazy koronavirem, nebo chcete „jen“ dbát o své zdraví, určitě uděláte dobře, když začnete péct chléb z vlastního kvásku.
Červená řepa je cenově dostupná zelenina, nabitá živinami. Ne nadarmo se o ní říká, že prodlužuje život. Hodí se obzvláště pro zimní období, ale proč si ji nedopřávat po celý rok? V čem nám může prospět a jak ji připravit, abychom co nejlépe využili vitamíny a další cenné látky?
Vánoce jsou nejen svátky klidu a míru, ale také dobrého jídla a pití. Kila navíc se pak shazují mnohem obtížněji, než se nabírají. Jak na to, abyste si mohli dopřát něco navíc, a přitom se nemuseli bát, že budete v lednu bědovat u zrcadla?
Rozdíl mezi zelenou a klasickou černou kávou je jednoduchý. Zatímco ta známější je upražená, zelená tímto procesem neprochází, a proto v ní zůstávají některé zdraví prospěšné látky. Mezi nimi i kyselina chlorogenová, díky níž je zelená káva ideálním doplňkem při hubnutí.
Ačkoliv Halloween nemá v Česku příliš dlouhou tradici, některé zvyky spojené s touto anglosaskou tradicí už u nás zdomácněly. Oblíbené jsou halloweenské lucerny z vydlabaných dýní, které poslouží jako krásné ozdoby potemnělých zahrad a příbytků. A dýně kralují i v podzimní kuchyni!
Kdyby se rozhodl nějaký smělý režisér natočit film, v němž by vystupovaly potraviny, a prostředím by bylo lidské tělo, chia semínka by byla vážným kandidátem na postavu kladného hrdiny.
Stejně jako auto potřebuje palivo, vaše tělo vyžaduje správné dávkování energie. K tomu, aby zůstalo zdravé a fungovalo celý den, výrazně pomůže zdravá snídaně.
Pro superpotraviny nemusíte do speciálních prodejen se zdravou výživou. Zajděte si v létě na zahrádku nebo do lesa a nasbírejte si velkou porci zdraví, která se ukrývá v drobných plodech malin, borůvek, jahod, ostružin nebo brusinek.