Cítíte, že vaše imunita s příchodem podzimu slábne? Zkuste ji posílit přirozeně, a to pomocí fermentované zeleniny, která je plná probiotik. Kimči či kysané zelí jsou pro vaše střeva poklad. Díky nim můžete posílit svou obranyschopnost.
Cítíte, že vaše imunita s příchodem podzimu slábne? Zkuste ji posílit přirozeně, a to pomocí fermentované zeleniny, která je plná probiotik. Kimči či kysané zelí jsou pro vaše střeva poklad. Díky nim můžete posílit svou obranyschopnost.
Léto, slunce, voda – a hlad! Co si zabalit na piknik k vodě, aby to všem chutnalo, bylo to lehké, zdravé a bezpečné? Máme pro vás skvělé tipy na letní svačiny, jejich skladování a přidáme také jeden osvěžující recept.
Zkuste zdravé vánoční pečení, které potěší chuťové buňky a nezatíží vaše tělo. Máme pro vás jednoduché tipy a recept na voňavé ovesné perníčky, po kterých se budete cítit skvěle.
Říká se mu medvědí česnek, nebo také divoký či lesní. Popularitu získal díky své chuti, ale je také zdravý? Pojďme se podívat, proč mít tento zelený zázrak v kuchyni a proč se vlastně jmenuje medvědí.
Je to slunečnice, ale semínek se nedočkáte. Říká se jí „židovská brambora“ a „jeruzalémský artyčok“. Přečtěte si, v čem jsou hlízy topinamburu neporazitelné a proč by je měli mít na talíři nejen diabetici.
Rozdíl mezi slepičím a křepelčím vejcem? Není to jen ve velikosti. V čem ten rozdíl hlavně spočívá? Přečtěte si, jak jsou křepelčí vejce prospěšná lidskému zdraví, a poznamenejte si recept pro obohacení vašeho stolu.
Znáte tuto zajímavou kořenovou zeleninu a její využití? Má totiž skvělé účinky na lidské zdraví a výborně chutná. Víte například, proč se černému kořenu říká hadí mord španělský?
Slzovce se japonsky říká hatomugi, čínsky yi yi ren. Je ideální potravinou pro dnešního člověka. Potřebujete posilovat organismus a současně se zbavit nežádoucích usazenin? Například z uzenin či tuků?
Je to starodávná potravina, původem z Bolívie a s přívlastkem „superfood“. Je skvělá pro každého – od veganů přes vegetariány až po lidi s intolerancí na lepek. Zkuste z tohoto zázraku udělat snídani nebo oběd.
Bývají vaše děti často nemocné? Mají ekzémy a reakce na očkování? Může to ukazovat na slabou imunitu. O vyšetření poruch imunity jsme si povídali s imunologem MUDr. Tomášem Novým.
S podzimem přichází nejen chladnější počasí, ale také typické respirační potíže – rýma, ucpaný nos, bolest hlavy nebo záněty dutin. Máme pro vás osvědčené způsoby, jak si ulevit a podpořit rychlejší uzdravení.
Zdravé dítě
Podzimní vášeň pro imunitu
Podzimní období bývá pro dětskou imunitu pořádná zkouška. Po prázdninách, kdy si děti užívaly čerstvého vzduchu a volnosti, se najednou ocitají v uzavřeném školním kolektivu, kde se snadno přenášejí viry i bakterie.
Jídlo
Podzimní vášeň pro imunitu
Cítíte, že vaše imunita s příchodem podzimu slábne? Zkuste ji posílit přirozeně, a to pomocí fermentované zeleniny, která je plná probiotik. Kimči či kysané zelí jsou pro vaše střeva poklad. Díky nim můžete posílit svou obranyschopnost.
Počty nakažených žloutenkou typu A stoupají, nejlepší prevencí je pečlivé mytí rukou a očkování. Proč se očkovat, v rozhovoru vysvětluje mluvčí Hygienické stanice hlavního města Prahy MgA. Petra Batók.
Podzim často přináší únavu, smutek a splín. Naši náladu ovlivňují kratší dny a úbytek slunce. Jak předcházet podzimní depresi a dobít „vnitřní baterky“?