Přejít k hlavnímu obsahu
Cuketové špagety s tuňákem a sušenými rajčaty
Jídlo

Cuketové špagety s tuňákem a sušenými rajčaty

Nechceš cuketu? To bývá nejčastější letní pozdrav těch, kdo disponují nějakou zahrádkou. Reakcí na nabízenou cuketu bývají většinou oči v sloup. Ale pozor! Připomínáme nejlepší recept z cuket, jaký si můžete v létě připravit.

V období, kdy teploty překračují třicítky, se jednomu nechce trávit v kuchyni víc času, než je nezbytně nutné, a tak hledáme rychlá a jednoduchá jídla. Pokud vás nebaví jen zeleninové saláty, pak tyhle cuketové špagety jsou pro vás to pravé. Připravíte je za pár minut a suroviny máme většinou doma.

  • 600 g cukety
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 40 g sušených rajčat (bez oleje)
  • 1 malá chilli paprička zbavená semínek
  • 1 lžička nakládaných kaparů
  • 1 velká hrst čerstvé petrželky nebo bazalky
  • 160 g okapaného konzervovaného tuňáka
  • sůl
  • pepř
  • černé olivy

Cuketu oloupejte a pomocí škrabky julienne nebo spiralizéru nakrouhejte na nudle.
Měkký střed, který už krouhat nejde, nakrájejte na malinké kostičky.
Na oleji orestujte nasekaný česnek, nadrobno nakrájená sušená rajčata a kostičky ze středu cukety. Přidejte drobně nakrájenou chilli papričku a opepřete. Směs osolte a vyvařte všechnu tekutinu, kterou cuketa pustí. Přidejte nasekané kapary a bylinky. Jestli nejsou kapary váš šálek kávy, nahraďte je trochou citronové šťávy.
Sundejte pánev ze sporáku, přidejte do směsi syrové cuketové nudle a nechte chvíli prohřát.
Pak ještě vmíchejte tuňáka a podle chuti i na kolečka pokrájené černé olivy.
Na talíři pokapejte porci olivovým olejem a posypte lístky bazalky.

V cuketovém období se s touhle laskominou na talíři stanete naprostou hvězdou vaší domácí gastronomie. A to je něco, co si málokterá žena nechá ujít. 
 

Aktuálně