Po zimě tělo volá po čerstvých vitamínech a lehčí stravě. Pojďme oživit náš jídelníček jarními bylinkami a sezónní zeleninou. Přinášíme tři skvělé recepty, které vám dodají energii, zdraví a dobrou náladu.

Po zimě tělo volá po čerstvých vitamínech a lehčí stravě. Pojďme oživit náš jídelníček jarními bylinkami a sezónní zeleninou. Přinášíme tři skvělé recepty, které vám dodají energii, zdraví a dobrou náladu.
Zkuste zdravé vánoční pečení, které potěší chuťové buňky a nezatíží vaše tělo. Máme pro vás jednoduché tipy a recept na voňavé ovesné perníčky, po kterých se budete cítit skvěle.
Znáte jídlo, které je nejen chutné, ale taky udělá vaše tělo šťastnějším? Je tu kimči. Fermentované korejské zelí je mnohem víc než pikantní příloha – je to probiotická bomba s historií dlouhou stovky let.
Ananas není jen sladká exotická pochoutka, ale doslova přírodní lékárna. Díky bromelainu, vitamínu C a dalším látkám podporuje trávení, imunitu a také hojení ran. Máme tu zdraví s korunkou – doslova.
Znáte okru? Je to zelenina, která si zaslouží místo ve vaší kuchyni. Má přezdívku „dámské prsty“. To zní trochu tajemně, ale věřte, že okra je plná překvapení a obohatí váš jídelníček o zdravé a chutné možnosti.
Pojďte se s námi podívat na méně známé obiloviny z Afriky a dalších koutů světa. Teff, fonio a kamut jsou tři fascinující potraviny, které se stanou hvězdami ve vaší kuchyni. Rozšiřte si kulinářský obzor!
Sladkou chuť děti milují a vyhledávají. Každý rodič však ví, že slazení bílým cukrem není zdravé a může být i škodlivé. Čím jej nahradit?
Objevte kouzlo seitanu, který díky své univerzálnosti a vysokému obsahu bílkovin oživí vaše běžné recepty. Naučte se s námi, jak seitan připravovat, a zjistěte, proč by neměl chybět ve vašem jídelníčku.
Řeřicha, drobná zelená rostlina s nádhernými květy a jemnou ředkvičkovou chutí, je často přehlížena. Proč bychom si ji měli zkusit vypěstovat doma a přidávat do salátů, jsme pro vás sepsali v tomto článku.
Existuje potravina, která je tak prospěšná, že by mohla dostat Nobelovu cenu za výživu. Ne, nemá to nic společného s čokoládou (i když bychom si to všichni přáli). Je to mungo – zelené klíčky fazolí, které mají sílu změnit váš život.
Říká se mu medvědí česnek, nebo také divoký či lesní. Popularitu získal díky své chuti, ale je také zdravý? Pojďme se podívat, proč mít tento zelený zázrak v kuchyni a proč se vlastně jmenuje medvědí.
Hydroterapie patří k osvědčeným metodám fyzioterapie. Fyzioterapeut Mgr. David Leszkow objasňuje, proč je právě pohyb ve vodě tak přínosný při rehabilitaci, léčbě chronických obtíží i jako prevence.
Letní koupání v rybníku, jezeře nebo moři má své kouzlo, ale zároveň i svá rizika. Jak poznat, že je voda bezpečná? Kdy se nekoupat a jaké pomůcky zvyšují bezpečnost?
Zatímco většina lidí vnímá přínos plavání především v posilování kondice nebo tvarování postavy, voda a pohyb v ní mají na lidské tělo mnohem hlubší účinky. Co jste o plavání možná nevěděli?
Ještě stále tajíte, že neumíte plavat? Nejste v tom sami a rozhodně není pozdě začít. I jako dospělí se plavat můžete naučit. Přinášíme vám tipy, jak překonat strach z vody a najít jistotu v hlubinách.
Děti, které pravidelně plavou, mají často lepší imunitu a bývají méně nemocné. Plavání je navíc skvělá pohybová průprava pro další sporty, říká v rozhovoru instruktorka plavání dětí Lenka Nováčková.
Léto, slunce, voda – a hlad! Co si zabalit na piknik k vodě, aby to všem chutnalo, bylo to lehké, zdravé a bezpečné? Máme pro vás skvělé tipy na letní svačiny, jejich skladování a přidáme také jeden osvěžující recept.