Přejít k hlavnímu obsahu

Jídlo

Seitan
Jídlo

Zdravé a neobvyklé potraviny: Seitan

Objevte kouzlo seitanu, který díky své univerzálnosti a vysokému obsahu bílkovin oživí vaše běžné recepty. Naučte se s námi, jak seitan připravovat, a zjistěte, proč by neměl chybět ve vašem jídelníčku.

Medvědí česnek – kulinářský poklad z lesa
Jídlo

Medvědí česnek – kulinářský poklad z lesa

Říká se mu medvědí česnek, nebo také divoký či lesní. Popularitu získal díky své chuti, ale je také zdravý? Pojďme se podívat, proč mít tento zelený zázrak v kuchyni a proč se vlastně jmenuje medvědí.

Topinambur
Jídlo

Zdravé a neobvyklé potraviny: Topinambur

Je to slunečnice, ale semínek se nedočkáte. Říká se jí „židovská brambora“ a „jeruzalémský artyčok“. Přečtěte si, v čem jsou hlízy topinamburu neporazitelné a proč by je měli mít na talíři nejen diabetici.

Křepelčí vajíčka
Jídlo

Recept: Křepelčí vajíčka

Rozdíl mezi slepičím a křepelčím vejcem? Není to jen ve velikosti. V čem ten rozdíl hlavně spočívá? Přečtěte si, jak jsou křepelčí vejce prospěšná lidskému zdraví, a poznamenejte si recept pro obohacení vašeho stolu.

Černý kořen
Jídlo

Černý kořen

Znáte tuto zajímavou kořenovou zeleninu a její využití? Má totiž skvělé účinky na lidské zdraví a výborně chutná. Víte například, proč se černému kořenu říká hadí mord španělský?

goji
Jídlo Podzimní vášeň pro imunitu

Goji

Plody goji neboli kustovnice čínské jsou velkou apotékou v malém červeném obalu. Jak moc znáte její účinky a proč ji považovat za elixír mládí? Existuje minimálně 15 důvodů, proč mít goji stále po ruce.

Aktuálně