Přejít k hlavnímu obsahu

Jídlo

zavařování
Jídlo Podzimní vášeň pro zdravé jídlo 24. 9. 2021

Jak zdravě zavařovat

Začíná podzim a většina plodů ze zahrádek už byla sklizena. Nicméně nejen teď, ale i čas v průběhu celého léta, bylya pro zahrádkáře dobou zavařování. Poslední přípravy ovoce pro uskladnění na zimu právě probíhají. Jak si připravit všechny tyto chutné a zdravé dobroty tak, aby byly, pokud je to možné, bez chemie a přidaného cukru? Poradíme vám, jak zavařovat zdravě.

letní salát
Jídlo 9. 7. 2021

Zdravé letní jídlo, které vás ochladí

V horkém letním počasí máme často problém, co si dát k jídlu, abychom se po jeho konzumaci úplně nezpotili. Jíme proto hodně zeleninových salátů, osvěžující studené polévky, lehké a chutné ryby či mořské plody. Proto pro vás máme recept z kategorie takzvaných „ochlazujících jídel“, kterým si můžete skvěle zpestřit jídelníček, a to nejen doma, ale i v zaměstnání.
celerová polévka s kaštany
Jídlo 12. 2. 2021

Polévky pro zahřátí a zimní pohodu

I když zimy teď nebývají příliš mrazivé, nepříznivého počasí a pošmourného času si „užíváme“ stále dost a dost. A tak hrnek teplé a chuťově zajímavé polévky zůstává stále tím nejlepším, co si naordinovat nejen na zimní počasí, ale též na zimní psychickou nepohodu.
Mrkvová polévka pro imunitu
Jídlo 21. 1. 2021

Polévka pro imunitu

Pokud jste pojali vstup do nového roku jako start zdravého stravování nebo prostě chcete překrýt vzpomínky na smažené, majonézové a cukrové dobroty, zkuste si uvařit speciální mrkvovou polévku. Není jen dobrá, ale také mimořádně zdravá. A vaše imunita vám poděkuje.
zelenina vařená v páře
Jídlo 13. 1. 2021

Jak neuvařit vitaminy

Vitaminy a minerály nabité potraviny ve zdravém jídelníčku nesmí chybět. Podpoří naši imunitu a obranyschopnost. Jak ale suroviny před konzumací nejlépe upravit, abychom o drahocenné látky zbytečně nepřišli? Obecně platí pravidlo: Čím méně, tím lépe.

Aktuálně