Zimní období každoročně prověří naši imunitu. Vyzkoušejte tři snadné a účinné recepty, jak ji posílit zdravým jídlem za pomoci tepla, vitaminů a fermentace.
Zimní období každoročně prověří naši imunitu. Vyzkoušejte tři snadné a účinné recepty, jak ji posílit zdravým jídlem za pomoci tepla, vitaminů a fermentace.
Léto, slunce, voda – a hlad! Co si zabalit na piknik k vodě, aby to všem chutnalo, bylo to lehké, zdravé a bezpečné? Máme pro vás skvělé tipy na letní svačiny, jejich skladování a přidáme také jeden osvěžující recept.
Po zimě tělo volá po čerstvých vitamínech a lehčí stravě. Pojďme oživit náš jídelníček jarními bylinkami a sezónní zeleninou. Přinášíme tři skvělé recepty, které vám dodají energii, zdraví a dobrou náladu.
Zkuste zdravé vánoční pečení, které potěší chuťové buňky a nezatíží vaše tělo. Máme pro vás jednoduché tipy a recept na voňavé ovesné perníčky, po kterých se budete cítit skvěle.
Ananas není jen sladká exotická pochoutka, ale doslova přírodní lékárna. Díky bromelainu, vitamínu C a dalším látkám podporuje trávení, imunitu a také hojení ran. Máme tu zdraví s korunkou – doslova.
Řeřicha, drobná zelená rostlina s nádhernými květy a jemnou ředkvičkovou chutí, je často přehlížena. Proč bychom si ji měli zkusit vypěstovat doma a přidávat do salátů, jsme pro vás sepsali v tomto článku.
Nikdo nepochybuje o skvělých vlastnostech sóji, a dokonce i její odpůrci ji často pozřou, aniž by to tušili. Pojďme se zaměřit na sójové výhonky jako na živoucí zásobárnu těch nejlepších látek pro zdraví.
Odkud tempeh přišel, jak vzniká a proč bychom ho měli pustit do našich kuchyní? Po čem sáhnout, když vidíte v obchodě vedle sebe tempeh a tofu? Tady se dozvíte všechno, co o tempehu chcete znát.
Rozdíl mezi slepičím a křepelčím vejcem? Není to jen ve velikosti. V čem ten rozdíl hlavně spočívá? Přečtěte si, jak jsou křepelčí vejce prospěšná lidskému zdraví, a poznamenejte si recept pro obohacení vašeho stolu.
Znáte tuto zajímavou kořenovou zeleninu a její využití? Má totiž skvělé účinky na lidské zdraví a výborně chutná. Víte například, proč se černému kořenu říká hadí mord španělský?
Plody goji neboli kustovnice čínské jsou velkou apotékou v malém červeném obalu. Jak moc znáte její účinky a proč ji považovat za elixír mládí? Existuje minimálně 15 důvodů, proč mít goji stále po ruce.
Zima není nepřítel a není důvodem, proč s dětmi nechodit ven. Naopak, pobyt na čerstvém studeném vzduchu je pro ně prospěšný. Základem je správné oblečení a přizpůsobení času stráveného venku věku a kondici.
S předním odborníkem na Alzheimerovu chorobu, profesorem neurologie MUDr. Jakubem Hortem, jsme si povídali o tom, co se děje v těle při otužování a jak může být prospěšné pro náš mozek.
Jídlo
Podzimní vášeň pro imunitu
V chladných měsících hledáme způsoby, jak se zahřát zevnitř. Co skutečně pomáhá termoregulaci a co jsou jen zakořeněné mýty? Přinášíme přehled faktů i omylů, které se o termoregulaci šíří už roky.
Prevence
Podzimní vášeň pro imunitu
Většině z nás při pomyšlení na mráz cvakají zuby, ale ona se s úsměvem ponoří. Hanka Moravčíková, přední česká instruktorka otužování, vám otevře svět, kde je chlad učitelem síly, klidu a hlubšího poznání.
Otužování v posledních letech nabírá na popularitě. Ledové sprchy, plavání v zimním rybníce, sudy s ledovou vodou na balkoně… Jaký vliv to má na náš krevní tlak a cévy?