Po zimě tělo volá po čerstvých vitamínech a lehčí stravě. Pojďme oživit náš jídelníček jarními bylinkami a sezónní zeleninou. Přinášíme tři skvělé recepty, které vám dodají energii, zdraví a dobrou náladu.

Po zimě tělo volá po čerstvých vitamínech a lehčí stravě. Pojďme oživit náš jídelníček jarními bylinkami a sezónní zeleninou. Přinášíme tři skvělé recepty, které vám dodají energii, zdraví a dobrou náladu.
Slzovce se japonsky říká hatomugi, čínsky yi yi ren. Je ideální potravinou pro dnešního člověka. Potřebujete posilovat organismus a současně se zbavit nežádoucích usazenin? Například z uzenin či tuků?
Je to starodávná potravina, původem z Bolívie a s přívlastkem „superfood“. Je skvělá pro každého – od veganů přes vegetariány až po lidi s intolerancí na lepek. Zkuste z tohoto zázraku udělat snídani nebo oběd.
Letní saláty a grilování bez kořenicích směsí si už ani neumíme představit. Své zkušenosti ale máme i s tím, že mnohé směsi z obchodů jsou bez vůně a aromatu. My ale víme, jak si opatřit to nejlepší.
Jarní bujení je pro milovníky bylinek něco jako poklad. To, co většina lidí považuje za obyčejné trávy nebo plevel, lze skvěle využít do jídel. Přinášíme tip na jarní salát s bylinkami z přírody za domem.
Zdá se, že venku už nezvratně převzalo vládu jaro. První rostliny, které jsou toho důkazem, bývají těmi nejsilnějšími životabudiči pro všechny, kdo po zimě potřebují vzpruhu. Umíchejte si z nich skvělé pesto.
Víte, jaká jídla se tradičně podávala v Čechách během masopustu? Asi tušíte, že tenhle svátek moc dietních jídel nenabízel, ale my pro vás máme masopustní kompromis, se kterým budete mít doma veleúspěch.
Letos v zimě zatím neuhodily žádné holomrazy, ale pokud vám k prostydnutí stačí to, že jedete do práce nebo jdete na procházku s pejskem, bude vás zajímat, že na pomoc vám mohou přispěchat některé potraviny.
Cukroví je každoroční tradice, ale také kalorická past. Málokdo z nás mu odolá a často pak máme výčitky svědomí z nějakého toho kila navíc. Pojďte to letos zkusit jinak. Vsaďte na bezpečné cukroví.
Samotné ranní vstávání za šera je náročné. Ale jak zvládáte to, že vás k snídani čeká jedině studený jogurt z lednice? Nemáte na něj vůbec chuť? My víme, co rychlého a zahřívacího si v zimě dát k snídani.
Připravit si dobré jídlo do práce nemusí znamenat žádné složité vyvařování. Podle univerzálního receptu CDD (Co dům dal) můžete mít každý den k jídlu něco zajímavého. Stačí otevřít lednici a zapojit kreativitu.
Nadváha či obezita přetěžuje celý pohybový aparát. Bolí záda, krční páteř, klouby, propadá se nožní klenba… Nezbytná je redukce hmotnosti, pravidelný pohybový režim a ortopedické vložky, radí v rozhovoru fyzioterapeut a podiatr PaedDr. Michal Joshua Frána.
Cvičení s obezitou NEZNAMENÁ dřinu pětkrát týdně. Začněte pomalu. Stačí používat schody místo výtahu a chodit na krátké procházky. Zdravé hubnutí je pomalé, ale trvalé. A začít můžete s námi hned teď.
Nelíbí se vám vaše tělo? Svou proměnu nezačínejte dietou, ale myšlenkami, protože změna začíná v hlavě. Učte se mít své tělo rádi a až pak může přijít skutečně trvalá proměna. Chcete se dozvědět více?
Nemoc byla poprvé zaznamenána v roce 1934. Postihuje už děti těsně po narození. Dědičnou nemoc nelze jednoduše léčit podáním léku. K rozvoji zdravotních komplikací však nemusí vůbec dojít.
Potravinové intolerance jsou problémem, který může zásadně ovlivnit náš život. Dost lidí je často zaměňuje s alergiemi. Abychom měli jasno, přinášíme rozhovor s nutriční terapeutku Ing. Simonou Šťastnou.
Jak vysvětlit dítěti, že nesmí to, co ostatní smějí, aniž by se cítilo odstrčené nebo jinak ublížené? A jak mu pomoci, aby si nová pravidla přirozeně osvojilo?