Přejít k hlavnímu obsahu

Jídlo

Mrkvová polévka pro imunitu
21. 1. 2021

Polévka pro imunitu

Pokud jste pojali vstup do nového roku jako start zdravého stravování nebo prostě chcete překrýt vzpomínky na smažené, majonézové a cukrové dobroty, zkuste si uvařit speciální mrkvovou polévku. Není jen dobrá, ale také mimořádně zdravá. A vaše imunita vám poděkuje.
Bylinky_v_kuchyni
7. 5. 2018

Bylinky v kuchyni chutnají i léčí

Čerstvé bylinky pozdvihnou chuť pokrmu o úroveň výš. Pokud si vaření bez zelených bylinek nedokážete představit, vyplatí se zasadit si je na terase, na zahrádce nebo alespoň za oknem. Bylinky zakoupené v supermarketu jsou totiž většinou jen „na jedno použití“.

medvědí_cesnek
21. 4. 2018

Medvědí česnek je jarní hit

Kdo si nedá na jaře medvědí česnek, jako by nebyl. Z křehkých listů této rostlinky se stal v posledních letech opravdový hit. A po právu. Medvědí česnek je chuťově zajímavý a také zdravý. Věděli jste ale, že ho nemůžete sbírat ve všech lokalitách?

Pohanka_je_zpatky
22. 3. 2018

Pohanka je zpátky na výsluní

Dostala se k nám ve 12. století z jižních svahů Himálaje a o čtyři sta let později byla považována za nejdůležitější potravinu vůbec. Naše prababičky vařily z pohanky ještě zcela běžně, oblíbené byly především pohankové kaše.

Aktuálně