Přejít k hlavnímu obsahu

Jídlo

Bylinky_v_kuchyni
7. 5. 2018

Bylinky v kuchyni chutnají i léčí

Čerstvé bylinky pozdvihnou chuť pokrmu o úroveň výš. Pokud si vaření bez zelených bylinek nedokážete představit, vyplatí se zasadit si je na terase, na zahrádce nebo alespoň za oknem. Bylinky zakoupené v supermarketu jsou totiž většinou jen „na jedno použití“.

medvědí_cesnek
21. 4. 2018

Medvědí česnek je jarní hit

Kdo si nedá na jaře medvědí česnek, jako by nebyl. Z křehkých listů této rostlinky se stal v posledních letech opravdový hit. A po právu. Medvědí česnek je chuťově zajímavý a také zdravý. Věděli jste ale, že ho nemůžete sbírat ve všech lokalitách?

Pohanka_je_zpatky
22. 3. 2018

Pohanka je zpátky na výsluní

Dostala se k nám ve 12. století z jižních svahů Himálaje a o čtyři sta let později byla považována za nejdůležitější potravinu vůbec. Naše prababičky vařily z pohanky ještě zcela běžně, oblíbené byly především pohankové kaše.

Jídlem_proti_unave
11. 12. 2017

Jídlem proti únavě

Máte pocit, že ráno nevstanete z postele a ani káva to nevyřeší? I když v noci spíte, stejně se necítíte svěží a odpočatí? Možná je na čase změnit způsob stravování. Uvidíte, že s vyváženým a odlehčeným jídelníčkem budete mít energie na rozdávání.