Cítíte, že vaše imunita s příchodem podzimu slábne? Zkuste ji posílit přirozeně, a to pomocí fermentované zeleniny, která je plná probiotik. Kimči či kysané zelí jsou pro vaše střeva poklad. Díky nim můžete posílit svou obranyschopnost.

Cítíte, že vaše imunita s příchodem podzimu slábne? Zkuste ji posílit přirozeně, a to pomocí fermentované zeleniny, která je plná probiotik. Kimči či kysané zelí jsou pro vaše střeva poklad. Díky nim můžete posílit svou obranyschopnost.
Letos v zimě zatím neuhodily žádné holomrazy, ale pokud vám k prostydnutí stačí to, že jedete do práce nebo jdete na procházku s pejskem, bude vás zajímat, že na pomoc vám mohou přispěchat některé potraviny.
Cukroví je každoroční tradice, ale také kalorická past. Málokdo z nás mu odolá a často pak máme výčitky svědomí z nějakého toho kila navíc. Pojďte to letos zkusit jinak. Vsaďte na bezpečné cukroví.
Samotné ranní vstávání za šera je náročné. Ale jak zvládáte to, že vás k snídani čeká jedině studený jogurt z lednice? Nemáte na něj vůbec chuť? My víme, co rychlého a zahřívacího si v zimě dát k snídani.
Připravit si dobré jídlo do práce nemusí znamenat žádné složité vyvařování. Podle univerzálního receptu CDD (Co dům dal) můžete mít každý den k jídlu něco zajímavého. Stačí otevřít lednici a zapojit kreativitu.
Jak všichni víme, vše, co prospívá střevům, prospívá i imunitě. Na podzim dozrává nejrůznější ovoce a jsou to právě švestky, které na střeva velmi dobře působí. Jak si je vychutnat a prospět tak imunitě?
Celozrnný rohlík se šunkou a sýrem je velmi dobrý, ale pokud ho budete dávat dětem ke svačině každý den, velmi brzy se jim doslova přejí. Dělejte svačinky tak, aby dětem chutnaly každý den.
Teď je ten správný čas dát naší imunitě přídavný pohon. Jak posílit obranyschopnost organismu jídlem? Máme pro vás tipy, co si dát k snídani či k večeři, aby vaše tělo bylo odolnější.
Snažíte se jíst zdravě, ale už vás omrzel salát Caesar a kuřecí steak se zeleninou? Jste-li nakloněni lokálním surovinám a jednoduchosti, bude tento recept pro vás to pravé.
Možná už máte vyzkoušeno, že když bazalku na pesto rozsekáte, začne šednout až černat a ztrácí svou zelenou svěžest. Zcela nenávratně. Jak na to, aby pesto zůstalo zelené i zítra, pozítří a popozítří?
Saláty jsou nejlepší volbou v parných tropických dnech, kdy se chceme nejen nasytit, ale i osvěžit. A nemusí být jen zeleninové. Zkuste originální salát s kuřecím masem a quinoou.
Cítíte, že vaše imunita s příchodem podzimu slábne? Zkuste ji posílit přirozeně, a to pomocí fermentované zeleniny, která je plná probiotik. Kimči či kysané zelí jsou pro vaše střeva poklad. Díky nim můžete posílit svou obranyschopnost.
Počty nakažených žloutenkou typu A stoupají, nejlepší prevencí je pečlivé mytí rukou a očkování. Proč se očkovat, v rozhovoru vysvětluje mluvčí Hygienické stanice hlavního města Prahy MgA. Petra Batók.
Podzim často přináší únavu, smutek a splín. Naši náladu ovlivňují kratší dny a úbytek slunce. Jak předcházet podzimní depresi a dobít „vnitřní baterky“?
Podzim je obdobím, kdy naše imunita dostává zabrat. Zkracující se dny, méně slunečního svitu, chladnější a vlhké počasí – to vše oslabuje obranyschopnost organismu. Mnoho lidí má tendenci zavřít se doma…
Mírné zatížení při běhání je pro kosti prospěšné a zvyšuje jejich hustotu. Když ovšem víte, jak na to. O své zkušenosti a rady se v rozhovoru podělila mistryně světa a olympijská medailistka Šárka Strachová.
Běh je krásný, jednoduchý a svobodný sport. Jenže jakmile se nadšení spojí s přehnanými ambicemi, nedostatkem regenerace či špatným vybavením, tělo si rychle řekne o slovo. A někdy dost bolestivě.