Pojďte se s námi podívat na méně známé obiloviny z Afriky a dalších koutů světa. Teff, fonio a kamut jsou tři fascinující potraviny, které se stanou hvězdami ve vaší kuchyni. Rozšiřte si kulinářský obzor!
Pojďte se s námi podívat na méně známé obiloviny z Afriky a dalších koutů světa. Teff, fonio a kamut jsou tři fascinující potraviny, které se stanou hvězdami ve vaší kuchyni. Rozšiřte si kulinářský obzor!
Milovníci zdravé stravy zbystří, když se dočtou, že se lidé na Krétě díky způsobu stravování dožívají vysokého věku a mají nižší riziko srdečních onemocnění. Nechte se inspirovat středomořským receptem.
Patříte mezi bylinářské nadšence? Zkuste i jiné než kuchyňské bylinky nebo mátu. Znáte pelyněk brotan, řepík lékařský, kozlík lékařský nebo sléz maurský? A chtěli byste svůj vlastní voňavý heřmánek?
S jarem můžeme přidávat do jídla bylinky, kterým se běžně říká plevel. Výhodou je, že rostou téměř všude a obsahují řadu cenných látek, mnohem cennějších než v kupované, ale i vypěstované zelenině.
Potěšte partnera na dietě, dceru veganku i syna sportovce, který nemluví o ničem jiném než o jídle plném bílkovin. Do sytosti se najíte všichni, neušpiníte skoro žádné nádobí a uvařeno máte za pár minut.
Když se mluví o kysání, kvašení nebo fermentaci, jde stále o jedno a totéž. Je to prastará technika zpracování potravin, která je používána na celém světě. S průmyslovou výrobou a nákupy v supermarketech jsme na ni v domácích podmínkách pozapomněli. Naštěstí ne všichni.
Všichni víme, že zima a nachlazení či zhoršení příznaků některých onemocnění k sobě zkrátka patří. Většina z nás je srozuměna i s tím, že během tohoto ročního období je důležité zvýšit dávky přijímaných vitaminů, a to jak prostřednictvím vhodného jídelníčku, tak i používáním různých doplňků stravy zakoupených v lékárně.
Šikovný průvodce makronutrienty neboli makroživinami. Sacharidy, tuky, proteiny a vláknina. Čtyři nosné pilíře výživy přehledně na kartičkách.
V zimním počasí venku snadno a rychle prochladneme. Mnoho lidí si pro zahřátí zvolí grog nebo čaj s rumem, ale mnohem zdravější variantou je teplá polévka, hlavně když navíc obsahuje samé zdravé suroviny a málo sacharidů.
Někteří z nás už dlouho před vánočními svátky plánují lednové diety a aktivity, které je zbaví kil nabraných během svátečních dnů plných hojnosti u stolů prohýbajících se pod tíhou sladkých i slaných pochoutek. Věřte, není to nutné.
Tématem nového podcastu Zdraví v kostce je lidský papilomavirus (HPV), který je spojován se sexuálně přenosnou infekcí. V životě se s ní potká až 80 % žen a mužů.
Nejznámějším střevním onemocněním je nepochybně celiakie – nesnášenlivost lepku. Čím nemocní trpí, kde je to bolí a co se s nimi vlastně děje? To a mnoho dalšího se dočtete v tomto článku.
O atopické dermatitidě a problémech které se k ní vážou, ale hlavně o nápomocné aktivitě a nedávné akci, jsme hovořili s dermatoložkou MUDr. Štěpánkou Čapkovou z Dermatologického oddělení pro děti, FN v Motole.
Každý rodič to zná. Přijde podzim a s ním výkyvy počasí, k tomu se přidá školní kolektiv a kašel ruku v ruce s rýmou jsou rázem našimi stálými společníky. Jak předcházet virózám a nachlazení?
Pojďte se s námi podívat na méně známé obiloviny z Afriky a dalších koutů světa. Teff, fonio a kamut jsou tři fascinující potraviny, které se stanou hvězdami ve vaší kuchyni. Rozšiřte si kulinářský obzor!
Achillova šlacha, lidově achilovka, je nejsilnější a největší šlacha v lidském těle. Ačkoli je velmi pevná, v nečekaný okamžik nás může zradit.