Přejít k hlavnímu obsahu
Jak na obědy do práce
27. 10. 2022
Jídlo Jídlo sebou

Jak na obědy do práce

Připravit si dobré jídlo do práce nemusí znamenat žádné složité vyvařování. Podle univerzálního receptu CDD (Co dům dal) můžete mít každý den k jídlu něco zajímavého. Stačí otevřít lednici a zapojit kreativitu.

Zbylé jídlo jako delikátní ingredience

Máte strategicko-logistický proviantní plán? Co obsahuje? Rozpis nákupu a použití potravin v čase, zahrnující proměnné, jakými jsou chuť a poptávka organismu po energetickém příjmu. To je samozřejmě propojeno s daty denního programu celé rodiny. Díky tomu budete mít vždy na čas připravené přesné množství jídla a nebudou vám v lednici zůstávat žádné zbytky nespotřebovaných potravin. 

No, dobře. Tahle „idea“ by se možná hodila do průměrné sci-fi povídky, ale v životě to chodí jinak. Ve skutečnosti je to tak, že ať otevřete lednici kdykoli, pokaždé je tam něco, co zbylo. Půlka papriky, jedno upečené kuřecí prso, kus dýně, zbytek špenátu atd. atd.

Pojďme to pojmout jako výhodu a naučme se z domácích „zbytků“ dělat zajímavé jídlo třeba do práce. Podívejte se na video, jak udělat špenátové palačinky, kuřecí salát či pečenou zeleninu.

Aktuálně