Po zimě tělo volá po čerstvých vitamínech a lehčí stravě. Pojďme oživit náš jídelníček jarními bylinkami a sezónní zeleninou. Přinášíme tři skvělé recepty, které vám dodají energii, zdraví a dobrou náladu.

Po zimě tělo volá po čerstvých vitamínech a lehčí stravě. Pojďme oživit náš jídelníček jarními bylinkami a sezónní zeleninou. Přinášíme tři skvělé recepty, které vám dodají energii, zdraví a dobrou náladu.
Jsme to, co jíme. Na tom se shodují odborníci v názorech na téma, jak se stravovat a co jíst. Jenže i dnes stále existuje řada zemí světa, kde je mnohem větším problémem zajistit pro všechny obyvatele dostatek potravy. I proto vznikl Světový den výživy, který od roku 1981 každoročně připadá na 16. říjen.
Podívejme se doslova pod pokličku skeletonistce Anně Fernstädtové, ambasadorce Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra ČR. Co ráda jí, jaký má oblíbený recept a vaří si oblíbená jídla sama?
Začíná podzim a většina plodů ze zahrádek už byla sklizena. Nicméně nejen teď, ale i čas v průběhu celého léta, bylya pro zahrádkáře dobou zavařování. Poslední přípravy ovoce pro uskladnění na zimu právě probíhají. Jak si připravit všechny tyto chutné a zdravé dobroty tak, aby byly, pokud je to možné, bez chemie a přidaného cukru? Poradíme vám, jak zavařovat zdravě.
Vyrážíte na túru do hor? Pak také řešíte, co vzít s sebou k jídlu. Požadavek na stravu při turistickém výšlapu je v podstatě jednoduchý: Musí dodat energii i živiny, ale zároveň by neměla příliš vážit a zabírat moc místa v batohu.
Při cestě za zdravím jde jídlo ruku v ruce s udržováním těla ve zdravé kondici pomocí cvičení. Nebudeme přece úsilí vynaložené při cvičení následně sabotovat konzumací jídla, které má spíš devastační účinky. Nechte se inspirovat osobností, která trénuje na vrcholové úrovni.
Vegetariánská strava se do našich jídelníčků vrátila už dávno. V posledních letech ale získává na popularitě strava zvaná veganská, která je co do výběru jídel a surovin ještě mnohem vybíravější, respektive „přísnější“. Raw strava jde ještě o kousek dál.
Teplé dny stále trvají a recepty na jídla, která vás v tomto parnu příjemně zasytí, a to bez zatížení žaludku a celého organismu, jsou pořád v kurzu a zájem o ně je velký. Proto i my stále přicházíme s novými nápady. Náš dnešní recept je skvělý mimo jiné proto, že si pochutná celá rodina a dresink můžete měnit dle vaší aktuální chuti.
Nemoc byla poprvé zaznamenána v roce 1934. Postihuje už děti těsně po narození. Dědičnou nemoc nelze jednoduše léčit podáním léku. K rozvoji zdravotních komplikací však nemusí vůbec dojít.
Potravinové intolerance jsou problémem, který může zásadně ovlivnit náš život. Dost lidí je často zaměňuje s alergiemi. Abychom měli jasno, přinášíme rozhovor s nutriční terapeutku Ing. Simonou Šťastnou.
Jak vysvětlit dítěti, že nesmí to, co ostatní smějí, aniž by se cítilo odstrčené nebo jinak ublížené? A jak mu pomoci, aby si nová pravidla přirozeně osvojilo?
Dieta nemusí vždy znamenat hubnutí. Jaký je rozdíl mezi redukční a speciální dietou? Kdy se mohou diety prolínat a jak si vybrat tu správnou? Přečtěte si, jak se orientovat v různých dietních režimech.
Celiakie je celoživotní autoimunitní onemocnění, které netoleruje lepek. Dosud jediný účinný lék je přísná bezlepková dieta. „Jde to však i bez lepku,“ říkají v rozhovoru Jitka Dlabalová a Ing. Ivana Lášková z pacientské organizace Společnost pro bezlepkovou dietu.
Jóga tu je pro každého. Pomáhá se stresem, posílí tělo i mysl. Najděte si svůj styl, ať už jste sportovec, senior, nebo začátečník. Cvičte doma, venku či ve studiu a objevujte její benefity a svou vitalitu.