Přejít k hlavnímu obsahu
Anička
7. 10. 2021
Jídlo Ambasadorky ZP211 zdraví

Tip na jídlo: Anna doporučuje

Podívejme se doslova pod pokličku skeletonistce Anně Fernstädtové, ambasadorce Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra ČR. Co ráda jí, jaký má oblíbený recept a vaří si oblíbená jídla sama?

Moje pravidlo je, že nekupuji skoro žádné potraviny, které jsou tzv. průmyslově zpracované. Nakupuji jen čerstvou či mraženou zeleninu a ovoce. Dále bílé jogurty, tvaroh, vajíčka, maso a alternativy k masu. Také ořechy, ořechové máslo a oleje. Od babičky mám domácí med a marmeládu. To vše je myslím dobrý základ pro zdravé stravování. :-)
A moje oblíbené jídlo? Miluji dýně a moc ráda si dělám zeleninu v troubě s tvarohem a taky třeba dost často peču banánový chleba.

banana breadA takhle si je sama vařím:

Nakrájenou dýni, batáty a například cuketu dám do trouby s trochou olivového oleje. Přidám sůl, koření, pažitku a k tomu tvaroh. To je vše.

Na banánový chleba potřebuji kromě banánů ještě vločky, vejce, mandlové nebo kokosové mléko, skořici a prášek do pečiva. Všechno to přijde do mixéru. Přihodím tam podle toho, jak se mi právě chce, třeba ořechy nebo sušené ovoce. A dám péct. Je to jednoduché a moc dobré. Doporučuji vyzkoušet.
 

Anna Fernstädtová a Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR

Pohyb a zdravý životní styl je jedním ze základních stavebních kamenů prevence. Prevence je alfou a omegou dobrého zdraví a my v ZP 211 na ni klademe velký důraz. Kdo jiný než úspěšní sportovci může být v tomto směru motivací a vzorem pro děti a celé generace? Propojení ZP 211 se sportem obecně nám dává smysl, neboť i sportovci se musí starat o své zdraví, aby mohli dosahovat těch nejlepších výsledků. A my chceme, aby i naši klienti o své zdraví pečovali, aby se hýbali, aby nepodceňovali prevenci. Anna je mladičkou nadějí českého sportu. Možná že se i jí jednou podaří, stejně jako se to povedlo kdysi Martině Sáblíkové, proslavit sport, který nepatří mezi ty masové. Sympatická, skromná dívka, která se ráda účastní všech akcí, jejichž cílem je podpora prevence a pohybu obecně. V neposlední řadě je Anna naší klientkou, takže i v tomto směru zapadá poslední kostička do skládanky.

Aktuálně