Přejít k hlavnímu obsahu
Martina Sáblíková
18. 6. 2021
Pohyb Ambasadorky ZP211 zdraví Letní vášeň pro zdravý pohyb

Tip na cvik: Martina doporučuje

Těšíme se z rozvolnění, ale mnozí s nelibostí pozorují, že se poněkud rozvolnilo i něco jiného. Svalstvo, tělo… No, prostě jsme ztloustli. Částečně za to mohou omezení, která trvala déle, než nám bylo milé. Nicméně svádět to na okolnosti nikam nevede. Je na nás, jestli se zase dáme do kondice a jak účinně nastavíme „lockdown“ pro přibývající kila.

Přijměte pomoc v podobě tipů na cviky od špičkových sportovkyň, ambasadorek Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra ČR. Zeptali jsme se, jaký je jejich oblíbený cvik, který jim pomáhal udržovat se v kondici během lockdownu, kdy byly možnosti cvičit přece jen omezenější.

Dnešní tip je od Martiny Sáblíkové. 
A protože se ptáme úspěšné rychlobruslařky, u které na nohách opravdu hodně záleží, tak vás asi nepřekvapí, jaký cvik Martina uvedla. 
Výpady dopředu, dozadu a do boku. Při tomto cviku jsou nohy opravdu v hlavní roli.
Cvik zdánlivě snadný, ale dá vám zabrat. S dětmi jsme natočili video návod, tak s chutí do toho.
 

Martina SáblíkováMartina Sáblíková a Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR

Pohyb a zdravý životní styl je jedním ze základních stavebních kamenů prevence. Prevence je alfou a omegou dobrého zdraví a my v ZP 211 na ni klademe velký důraz. Kdo jiný než úspěšní sportovci může být v tomto směru motivací a vzorem pro děti a celé generace? Propojení ZP 211 se sportem obecně nám dává smysl, neboť i sportovci se musí starat o své zdraví, aby mohli dosahovat těch nejlepších výsledků. A my chceme, aby i naši klienti o své zdraví pečovali, hýbali se a aby nepodceňovali prevenci. Martina je miláčkem národa, je úspěšná ve sportu, o kterém se téměř nevědělo, než ho Martina proslavila, a nyní je na něj celý národ hrdý. Je držitelkou několika olympijských medailí, což z ní již dlouhou dobu dělá jednoho z nejúspěšnějších sportovců naší země, přestože už se blíží k věkové hranici, kdy mnozí sportovci končí svou kariéru. V neposlední řadě je Martina naší klientkou, takže i v tomto směru zapadá poslední kostička do skládanky.
 

Aktuálně