Přejít k hlavnímu obsahu

Od hlavy k patě

krk
Pohled lékaře Od hlavy k patě 12. 3. 2021

Krk

Chcete vědět o těle a nemocech více a v širších souvislostech? V novém seriálu „Od hlavy k patě“ probereme postupně všechny části těla a hlavní orgány. Podíváme se na jejich funkci a příznaky jejich poškození nebo nemoci. Před nemocemi nás tělo dokáže chytře varovat. Když těmto signálům porozumíme, můžeme daleko dříve zařadit zpátečku nebo společně s odborníky začít problém řešit.
jícen
Pohled lékaře Od hlavy k patě 22. 10. 2021

Jícen - chytrá trubice

Zkoušeli jste se někdy nadechnout, když u toho polykáte jídlo nebo sliny? Pokud ne, zkuste to. Polykací reflex je skvělou ukázkou složitého mechanismu, kterým dostaneme oblíbené jídlo do žaludku. Na svědomí jej má obyčejná, ale moc chytrá trubice – jícen.

Hlasivky a chrapot
Pohled lékaře Od hlavy k patě 1. 12. 2021

Hlasivky a chrapot

Také občas chraptíte a ztrácíte hlas? Výraz „má zlato v hrdle“ používáme pro mnohé zpěváky a moderátory, jejichž hlasový projev nám přináší potěšení. Hlasivky jsou bezesporu zajímavou ukázkou toho, jak šikovně je naše tělo postavené.

bolestivá mentruace
Pohled lékaře Od hlavy k patě 23. 2. 2022

Bolestivá menstruace

Mladé ženy se velmi často v průběhu života potýkají s bolestivou menstruací. Mnohdy tento problém zanedbají, nemluví o něm a často polykají spoustu prášků proti bolesti, aniž by se snažily přijít problému na kloub. Je toto i váš případ?

Aktuálně