Přejít k hlavnímu obsahu
Co byste rádi slyšeli na workshopu o rodičovství?
12. 5. 2023
Zdravé dítě

Co byste rádi slyšeli na workshopu o rodičovství?

Chcete workshop na míru? Položte otázky, navrhněte témata a těšte se na podzimní roadshow s workshopy Zdravé rodičovství, které připravuje ZP MV ČR.

Otázek, které se týkají zdravého rodičovství, existuje nepřeberně mnoho. Nad čím přemýšlíte, co vás trápí, na co se chcete podívat z různých úhlů pohledu? Chcete dostat od odborníků odpovědi na otázky, které vás konkrétně zajímají? Využijte možnosti podílet se na vytvoření obsahu workshopů, které nejen pro maminky připravuje ZP MV ČR. Budou probíhat od září do listopadu.

Že jsou budoucí i stávající maminky pro Zdravotní pojišťovnu ministerstva vnitra ČR velmi důležité, je zřejmé z podpory, které se jim z její strany dostává. V první řadě to je Program pro ženy v souvislosti s těhotenstvím a porodem. Nabízí celou řadu možností. Maminky mohou získat příspěvek až 3 000 Kč na předporodní kurs, cvičení pro těhotné, laktační poradenství, vitaminy a doplňky stravy, abychom zmínili alespoň některé. 
Dalším zdrojem podpory jsou také důležité informace. Například magazín Zdraví jako vášeň, kde se tématu rodičovství věnují buď jednotlivé články Pohled lékaře, nebo samostatný cyklus Od početí do 3 let. V něm lze nalézt témata týkající se samotného těhotenství (například předporodní vyšetření) a období těsně po porodu (kdy je potřeba laktační poradenství) nebo i otázky ohledně péče o miminko a jeho dalšího vývoje. Pro maminky připravuje ZP MV ČR i tematická živá vysílání na Facebooku, například s laktační poradkyní.
Novinkou je nově připravený portál Zdravé rodičovství. Je plný online kurzů a podcastů s odborníky s radami pro zdravý vývoj vašeho dítěte, které jsou pro pojištěnce ZP MV ČR ke zhlédnutí zdarma.

Pojďte tvořit podzimní workshopy

Živá setkání s odborníky jen skvěle doplní již zveřejněné informace. I po přečtení článků a zhlédnutí online kurzů můžete mít u některých otázek pocit, že tápete a potřebujete poradit. Vnímáte, že vaše situace a zkušenost je specifická, a chcete znát názor odborníka? Podzimní workshopy Zdravé rodičovství jsou přesně pro vás. 
Tým ZP MV ČR je právě připravuje a chce přinést event doslova na míru. Chcete se zapojit? Otevřete si tento facebookový příspěvek, napište do komentářů otázky, jež vás zajímají, a těšte se na podzimní roadshow s workshopy.

Pomozte naplánovat dobrou akci! Formou workshopů s odborníky chce ZP MV ČR zprostředkovat maminkám poradenství a diskuzi na témata, která je nejvíc zajímají. 
 

Aktuálně