Přejít k hlavnímu obsahu
Dětské sportovní léto 2023
19. 5. 2023
Zdravé dítě

Dětské sportovní léto 2023

Doba prázdnin se blíží a s ní i letní dětské tábory. Běhání, lezení, míčové hry, táborové soutěže, sportovní turnaje a táboráky. Dohromady to znamená spoustu zábavy. Využijte příspěvek od ZP MV ČR.

Stačí jen letmý pohled na web ohledně nabídky letních táborů pro děti a je vám jasné, jak moc oblíbené jsou. V tuto dobu narazíte už na spoustu obsazených termínů. Zkušení rodiče nenechali výběr na poslední chvíli. Není to samozřejmě beznadějné, nabídka je dost velká a ještě stále můžete najít tábor, který bude vyhovovat nejen vám, ale hlavně vašim dětem. 

Pokud jste se zatím nabídkou programů příliš nezaobírali, budete mile překvapeni, jak široká je. Zjistíte, že se dá najít tábor v podstatě s jakoukoli specializací. 

Jedno mají tábory pochopitelně společné. Umožnit dětem zábavu, pohyb a sportovní turnaje, výlety, hry, koupání, táboráky, táborové hry a soutěže. Buď na ně na táboře čeká obvyklá kombinace, jako jsou míčové hry, stolní tenis, lukostřelba nebo třeba lezecká stěna, či takové speciality, jako je trénink v parkouru. Výběr je na vás a na vašich dětech. Jestli pošlete dítě na specializovaný tábor, který je jakýmsi letním soustředěním na sport, kterému se už dítě věnuje, nebo zkrátka na tábor, kde se dostatečně „vyblbne“.

Pojišťovna přispěje 

 

Při plánování letního tábora určitě nezapomeňte na příspěvek, který nabízí Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR ve Fondu prevence. V rámci sezonní akce Dětské sportovní léto 2023 mohou děti čerpat až 500 Kč. Příspěvek lze získat, jak na letní sportovně pohybový pobyt, tak na příměstské pohybové tábory, které nejsou s ubytováním.

 

Nemyslete si, že rodiče, kteří takový tábor naplánovali a zaplatili s dotatečným předstihem snad mají smůli a nemohou příspěvek získat. ZP MV ČR s nimi počítá. Příspěvek můžete získat dokonce i na tábory, které jste uhradili už v roce 2022. Jen je potřeba splnit podmínku, kterou je potvrzení o pobytu na táboře mezi 27. 6 až 3. 9. 2023. Žádost o příspěvek můžete podat až po ukončení pobytu.


Nenechte příspěvek nevyužitý.

Cesta k jeho získání je snadná. Zažádejte o něj prostřednictvím E-komunikace. V manuálu se dozvíte, jak je to snadné. 

Aktuálně