Přejít k hlavnímu obsahu
Zdravé rodičovství
26. 4. 2023
Zdravé dítě

Zdravé rodičovství – nový portál pro rodiče

Představujeme vám Zdravé rodičovství, nový projekt ZP MV ČR plný rad pro zdravý vývoj dítěte a klid maminek. Pojďte do něj nahlédnout!

Zdravé rodičovství je portál, do nějž mají přístup nastávající maminky a rodiče malých dětí až do předškolního věku, kteří jsou pojištěni u ZP 211. Najdete zde online kurzy a podcasty s odborníky, nespočet rad ke zdravému vývoji a výchově dětí a také tipy pro maminky. 

ZDARMA pro pojištěnce 211 

Pro rodiče registrované u ZP MV ČR jsou všechny kurzy a rozhovory ke zhlédnutí zdarma. Ke vstupu na portál je třeba mít unikátní registrační kód, který získáte jedním z těchto způsobů:

  1. Novopečené maminky kód obdrží v obálce společně s průkazem pojištěnce (miminka), který zasíláme všem maminkám automaticky po registraci dítěte.
  2. Registrační kód si můžete vyzvednout při návštěvě klientského centra.
  3. O registrační kód si můžete napsat elektronicky na info@zdraverodicovstvi211.cz.

Co na Zdravém rodičovství najdete?

  • Předporodní kurzy

Nastávající maminky již nemusejí v těhotenství absolvovat drahé předporodní kurzy v mateřských centrech a studiích pro těhotné zaměřující se na kojení a péči o miminko. Náš portál nabízí komplexní přípravu na příchod nového člena rodiny. V našich online kurzech se dozvíte, co všechno vás čeká v 1. roce života dítěte. 

  • Laktační poradenství

V kurzu s laktační poradkyní vám ukážeme, jak správně a bezbolestně kojit, naučíte se, kdy a jak zavádět příkrmy, a přidáme další rady ke zdravému stravování. 

  • Vývojové milníky, péče o miminko 

Z kurzu s dětskou lékařkou a fyzioterapeutkou se dozvíte, jak o miminko pečovat, jak s ním manipulovat a jak stimulovat jeho správný psychomotorický vývoj. V praktických ukázkách uvidíte, jaké jsou milníky ve vývoji dítěti, tedy kdy by miminko mělo zvládat pokroky ve svém pohybu. V kurzu s logopedkou dostanete rady ke správnému vývoji řeči dítěte a naučíte se, jak s miminkem mluvit.

  • První pomoc 

Se záchranářem vás naučíme poskytovat první pomoc miminku v nenadálých situacích, jako jsou neklesající horečky a febrilní křeče, dušení, popálení, otrava nebo zástava srdce. 

  • Cvičení po porodu

Mysleli jsme i na maminky, kterým pomůžeme dostat se po porodu zpátky do formy. S fyzioterapeutkou a lektorkou pilates si společně zacvičíme. Čerpat rady můžete v 10 lekcích poporodního cvičení, ve kterých vám ukážeme, jak zpevnit povolené břišní svaly a zatáhnout břišní diastázu, jak pečovat o jizvu po císařském řezu nebo jak předcházet bolesti zad z nošení, chování a kojení miminka.

tlačítko
Chci na web ZDRAVÉ RODIČOVSTVÍ 
 

vykřičník  Náš tip!


Jste pojištěncem ZP 211, ale nemáte unikátní registrační kód pro vstup na portál? Napište si o něj na info@zdraverodicovstvi211.cz!

Ještě nejste pojištěncem ZP 211? Přidejte se k nám jednoduše online a získejte řadu benefitů, příspěvků z fondu prevence, užitečných rad a zajímavých tipů. Více ZDE.

Aktuálně