Přejít k hlavnímu obsahu
od početí
14. 2. 2022
Zdravé dítě Od početí do tří let

Cyklus: Od početí do tří let

Narození miminka je snad ta nejkrásnější životní událost. V následujících měsících se budete na našich stránkách setkávat s cyklem článků, které se budou zabývat nejrůznějšími otázkami, které ji provázejí.

  • Těhotenství

Cyklus pokrývá dobu ještě před těhotenstvím, kdy se budeme věnovat otázce umělého oplodnění. Samotné těhotenství – rozdělené do tří trimestrů – bude nahlíženo z lékařského pohledu a zmíníme se i o vyšetřeních, se kterými se můžete setkat. Dozvíte se například, co to je 4D ultrazvuk, co obnáší odběr pupečníkové krve a kdy o něm uvažovat. Samozřejmě se budeme věnovat i otázce životosprávy. Např. jak upravit příjem potravy a jakému cvičení je vhodné se věnovat.

  • Porod a doba po narození

Přiblížíme vám, co je to porodní plán. Důležité téma je kojení a s tím spojené laktační poradenství. Dozvíte se, co čekat od první návštěvy lékaře u miminka. Dotkneme se i tématu poporodní deprese. 
Projdeme šestinedělí z pohledu maminky i děťátka. Ale dozvíte se i něco ohledně podpory vícerčat ze strany zdravotní pojišťovny.

  • První tři roky

Vývoj dítěte od narození až do tří let je velmi obsáhlé téma. Probereme vývoj a posilování dětské imunity. Podíváme se kromě zdravé stravy například i na to, aby pro rodiče nebyla měřítka a tabulky strašákem, a co je z tohoto pohledu opravdu důležité, kdy je namístě vyhledat odborníka. Budeme proto otevírat i téma poruch vývoje, jako jsou poruchy řeči či opožděný vývoj a autismus. A dostane se i na cvičení, které je pro takto malé děti vhodné a v jaké míře.

Cyklus Od početí do tří let přinese pohled lékaře. Podíváme se i na různé zdravé trendy a v neposlední řadě se dozvíte, jakou podporu můžete očekávat od své zdravotní pojišťovny.
 

Aktuálně