Přejít k hlavnímu obsahu
MUDr. Michaela Šibíková, Ph.D.
29. 12. 2023
Zdravé dítě Od početí do tří let

Video: První vyšetření a jak na správné stravování

Jaká vyšetření vaše miminko čekají po narození a kdy na ně dojde? Jaké jsou výživové potřeby miminka? Na tyto otázky odpovídá pediatrička MUDr. Michaela Šibíková, Ph.D., ve videokurzech nazvaných Zdravé rodičovství.

Otázek, které se týkají nově narozeného miminka, je velmi mnoho. Je dobré se v nich zorientovat s předstihem. Pomůže vám s tím portál Zdravé rodičovství, který nejen pro rodiče připravila Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR. Najdete na něm například sérii videokurzů. V jednom z dílů vás pediatrička seznámí s tím, jaká vyšetření čekají miminko již v prvních minutách po narození. Například kdy je čas na tzv. Apgar skóre, což je označení pro mezinárodně užívaný bodovací systém vhodný   k orientačnímu posouzení zdravotního stavu, nebo kdy se provádí novorozenecký metabolický screening. Hovoří také o první prohlídce u pediatra a jak funguje očkovací kalendář.
V dalším díle se paní doktorka věnuje tématu výživy. Jaké jsou výživové potřeby miminka, jak by měla vypadat ideální strava od narození až do tří let věku dítěte. Vysvětluje mimo jiné, jak poznat potravinovou alergii nebo intoleranci.

Udělejte si představu, co na portálu Zdravé rodičovství najdete, a podívejte se na upoutávku ze dvou dílů z celé řady videokurzů. 


Autor: Pavel Vejvoda, šéfredaktor portálu Zdraví jako vášeň
Autor videa: Kateřina Habrunová, foto a video produkce 

Aktuálně