Přejít k hlavnímu obsahu
Zdravé obouvání – důležitá úprava sportovní obuvi
23. 2. 2023
Zdravý životní styl Zdravé obouvání

Zdravé obouvání – důležitá úprava sportovní obuvi

Na sportovní obuv jsou kladeny vyšší nároky. Jak si vybrat tu správnou? Řešením automaticky není pořídit si dražší, kvalitní obuv. I ta potřebuje individuální přístup.

Pokud se věnujete zároveň více sportům, myslíte si, že se dá vystačit s jednou univerzální obuví? Říkáte si, když to nepojímám jako vrcholový sportovec, tak by mi mohly nějaké kvalitní, dražší boty dobře posloužit. Správné řešení je pochopitelně mít na každý sport odpovídající obuv. Pokud si ale stále říkáte, že pro to vaše „rekreační“ sportování to s jedněmi botami nějak zvládnete, věnujte pozornost procesu, který by měl následovat po nákupu a o kterém byste měli uvažovat nejen u sportovní obuvi. Koupit si boty ve specializované prodejně je teprve začátek. Co je potřeba s obuví udělat, abyste její funkčnost využili na sto procent?

V dalším videu ze Studia zdravého obouvání se seznámíte se všemi kroky, které byste měli absolvovat, aby se ze sportovních bot pořízených v obchodě, jedněch z desetitisíců či statisíců stejně vyrobených, stala vaše osobní sportovní obuv, která vám poskytne individuální, jedinečnou podporu a pomůže vyřešit problémy s bolestí či lehkou deformitou.
Víte, že se obuv rozděluje také podle došlapu, který je buď neutrální, pronační, nebo supinační? Co to pro vás znamená, se dozvíte mimo jiné z dalšího dílu videa o zdravém obouvání.

Aktuálně