Přejít k hlavnímu obsahu
Zdravé obouvání – Ortopedické pomůcky
30. 3. 2023
Zdravý životní styl Zdravé obouvání

Zdravé obouvání – Ortopedické pomůcky

I když je ortopedických pomůcek celá řada, nejvíce máme povědomí o ortopedických vložkách. Jak přijít k těm, které jsou doslova na míru? Jak je to s předpisem a příspěvkem od zdravotní pojišťovny?

Kalceotika, o které je ve videu řeč, je obor zabývající se nohou, a tedy i ortopedickými pomůckami. Díky ní se může vašim nohám dostat té správné podpory, aby dobře fungovaly. Míra potřeby nějaké korekce je pochopitelně individuální. Mnohdy stačí standardizovaný výrobek, který pořídíte nejen ve zdravotnických potřebách, ale i v prodejnách sportovní a běžné obuvi. Pokud však chcete, aby ortopedická vložka či jiná pomůcka fungovala co nejlépe, nechte si ji připravit na míru.

Zdravotní pojišťovny jsou v tomto směru vstřícné a příspěvek je oproti jiným zemím významný. Ve videu se dozvíte, kolika procenty pojišťovna přispívá. Abyste však mohli příspěvek získat, musíte mít na ortopedické vložky předpis či poukaz od lékaře, který posoudí váš stav. Návštěva lékaře ohledně předpisu se však rozhodně vyplatí. Získáte totiž ortopedickou pomůcku, která je doslova „šitá“ na míru. 
 

Aktuálně