Přejít k hlavnímu obsahu
Kdy navštívit dětského ortopeda
30. 1. 2023
Zdravé dítě Zdravé obouvání

Zdravé obouvání – Kdy navštívit dětského ortopeda

Třetí díl videosérie napoví, kdy bychom měli uvažovat o návštěvě dětského ortopeda. Zazní také užitečné tipy, co a jak promyslet při výběru ortopedických pomůcek, abychom vybrali správně.

Případnou vadu chůze u malého dítěte je nutné včas korigovat. První, kdo si jí může všimnout, jsou pochopitelně rodiče. Díky tomu, že je pediatrie i dětská ortopedie u nás na vynikající úrovni, neleží toto „břemeno“ naštěstí jen na nich. Pediatr rozpozná a poradí, kdy je vhodné zamířit ke specialistovi. Je ale dobře, když umíme pediatrovi potažmo ortopedovi chůzi našeho dítěte popsat. Odborník Jakub Suzan ze Studia zdravého obouvání připomene, jak vypadají nejčastější signály toho, že dítě nechodí zcela správně.

Na trhu je dnes na poli ortopedických pomůcek a zdravé obuvi už naštěstí dostatečně velký výběr. Nicméně to s sebou přináší i jistá úskalí. Jak se tedy v nabídce zorientovat? Jak postupovat, abychom vybrali to, co nejlépe odpovídá potřebám našeho dítěte? Výběr prvních botiček byl námětem prvního dílu videosérie o zdravém obouvání. V tomto dílu najdete praktické tipy ohledně výběru ortopedických pomůcek. Jestlipak by vás napadlo, že je dobré zkoumat i historii firmy, která vám je nabízí?

Víte, co prozradí specialistovi, se kterým řešíte výběr ortopedické pomůcky, nejvíc informací o chůzi malinkého děcka? Tipujete diagnostické přístroje? Ve videu se dozvíte, jestli byl váš tip správný.

Aktuálně