Přejít k hlavnímu obsahu
dětské boty
30. 11. 2022
Zdravé dítě Zdravé obouvání

Zdravé obouvání – první dětské boty

Vybrat správně zdravé boty může být oříšek pro dospělého, natož pak vybrat boty pro malé děcko, které nedokáže přesně popsat, jak se v botách cítí. Video ze Studia zdravého obouvání vám s tím pomůže.

Všimli jste si, jak si půjčujeme části těla, abychom něco obrazně vyjádřili? Nohou se týká například „z toho jsem šel do kolen“ nebo známější a jaksi zásadnější „stát nohama pevně na zemi“. Tohle rčení, kde zmiňujeme nohy v přeneseném slova smyslu, ale můžeme uplatnit doslova. Nohy nás nesou celý život, a tak je důležité, aby to stání, a samozřejmě chození, běhání, poskakování atd., bylo co nejpevnější a nejpohodlnější, přesněji řečeno nejzdravější. Na to bychom měli myslet už od útlého věku našich dětí, hned při výběru prvních dětských botiček.

Pokud nechcete vybírat boty jen podle kritéria líbí–nelíbí, což člověk, který má zdraví jako vášeň určitě neudělá, je dobré obrátit se na odborníky. Video nás zavede do Studia zdravého obouvání. V prvním díle dostanete odpověď na otázky:

  • Jak vybrat první dětské boty?
  • Co by měly a co neměly mít?
  • Jsou barefooty vhodné jako první boty?
  • Jak poznat zdravou dětskou nohu?

Tématem prvního dílu videoseriálu Zdravé obouvání jsou tedy dětské boty i barefoot botičky. U dětí zůstaneme i ve druhém dílu, kde si budeme povídat o tom, jak vybrat zimní botičky.

Aktuálně