Přejít k hlavnímu obsahu
zdravé obouvání
27. 12. 2022
Zdravé dítě Zdravé obouvání

Zdravé obouvání – Zimní dětské boty

Zjistit, jestli objemnější zimní bota na nožičce malého děcka dobře sedí a netlačí, není tak jednoduché. Zpětná vazba od potomka může být přece jen trochu nepřesná. Kdo a co vám pomůže při výběru?

Při výběru dětských zimních bot do určité míry postupujeme stejně, jako když vybíráme boty pro sebe. Bereme v potaz, jakému účelu mají boty sloužit, zvažujeme vhodný materiál a samozřejmě i to, jestli se nám líbí. Zkoušíme, procházíme se v prodejně, díváme se do zrcadla. Tlačí, netlačí, jsou moc volné, nebo tak akorát, vejde se mi tam tlustší ponožka atd. Ale platí to, když vybíráme obuv pro malé dítě? Rodiče moc dobře vědí, že získat od svého potomka odpovědi na tuhle řadu otázek není vůbec jednoduché. Vybrat správně dětské zimní boty, které jsou tužší, objemnější a často jsou kombinací dvou materiálů, je o něco komplikovanější než u běžné obuvi. Jak na to?

Odborníci pomůžou

S výběrem materiálu a rozhodnutím, zda je lepší kůže, nebo různé tex-membrány, si nejspíš poradíte sami. Ale jak zjistíte, že botička rozměrově opravdu odpovídá? Víc než u jiného zboží se v tomto případě vyplatí vypravit se do prodejny, kde najdete na erudované prodavače, kteří problematice opravdu rozumí.
Ve videu ze Studia zdravého obouvání najdete tipy a doporučení ohledně výběru vhodného materiálu a také se například dozvíte, čím se liší produktové řady italských a německých výrobců, co je prstní nadměrek a co má umět vnitřní měrka. Ale především to, jak vám může pomoci zkušený personál.

Aktuálně