Přejít k hlavnímu obsahu
Zdravé rodičovství
12. 12. 2023
Zdravé dítě Od početí do tří let

Benefit pro pojištěnce 211: Kurzy Zdravé rodičovství zdarma

Stali jste se čerstvými rodiči nebo teprve očekáváte přírůstek do rodiny? Pro všechny maminky a tatínky má ZP MV ČR benefit v podobě užitečných kurzů a podcastů s odborníky.

Představujeme portál Zdravé rodičovství

Navštivte www.zdraverodicovstvi211.cz, stránky plné rad pro zdravý vývoj dítěte a pohodové rodičovství. Najdete tu video kurzy s vybranými odborníky, které jsou pro všechny pojištěnce 211 zdarma

Náš tip!

 

Jak získat přístup na portál? Ke vstupu je třeba mít unikátní registrační kód, který maminky pojištěné u 211 dostávají v porodnici, případně na jiných akcích pojišťovny. Pokud jej nemáte, napište si o něj na info@zdraverodicovstvi211.cz. Rádi vám jej obratem zašleme. 

Laktační poradenství

Nastávající nebo novopečené maminky uvítají především kurz laktačního poradenství. Hned ve dvou dílech vám laktační poradkyně názorně předvede, jak správně kojit, jaké jsou vhodné polohy, jak vypadá správné přisátí, poradí vám nejrůznější tipy a úlevy od případné bolesti a mnohé další. 

Psychomotorický vývoj dítěte

Přinesli jste si z porodnice malé, křehké klubíčko a chcete mu dopřát tu nejlepší péči? Pusťte si video kurz s fyzioterapeutkou, která vám názorně ukáže, jak s miminkem manipulovat, jak ho zvedat, nosit a pokládat. Předvede vám milníky v jeho pohybových dovednostech a upozorní na chyby, které rodiče mohou dělat. Dětská lékařka vám vysvětlí další postupy v péči o miminko, zaměří se na zdravý jídelníček, pravidelné návštěvy pediatra a očkování. V kurzu s logopedkou dostanete rady ke správnému vývoji řeči dítěte a naučíte se, jak s miminkem komunikovat.

Kurzy první pomoci

Na portálu Zdravé rodičovství najdete také sérii video kurzů se záchranářem, který vám předvede, jak miminku poskytovat první pomoc v nenadálých situacích, jako jsou neklesající horečky a febrilní křeče, dušení, popálení, otrava nebo zástava srdce.

Cvičení po porodu

Nezapomněli jsme ani na maminky, které si mohou online zacvičit se zkušenou cvičitelkou a lektorkou pilates. Pomůže vám dostat se po porodu zpátky do formy, zaměří se především na ochablé břišní svaly a břišní diastázu nebo na péči o jizvu po císařském řezu.

Každý měsíc nový podcast

Na portálu je každý měsíc k vidění a slyšení také nový podcast s vybraným odborníkem na témata, která rodiče nejvíce zajímají. V prosinci jsme si s dětskou psycholožkou povídali o tom, co prožívá dětská duše o Vánocích nebo jak zacházet s „pravdou“ o Ježíškovi. V listopadovém podcastu vám lektorka cvičení pro děti ukáže, jak můžete s miminky cvičit, abyste podpořili jejich psychomotorický vývoj. V lednu se pak můžete těšit na povídání s nutriční terapeutkou o alergiích a potravinových intolerancích miminek. Pakliže se registrujete na náš portál, každý měsíc dostanete e-mailem upozornění na nový podcast, aby vám nic neuniklo.

Pro rodiče nabízíme mnohem víc

Zdravotní pojišťovna 211 má řadu programů pro rodiče a jejich děti. Podívejte se také na nabídku z Fondu prevence nebo prozkoumejte naše stránky Zdraví jako vášeň, které jsou jakýmsi internetovým magazínem pro naše pojištěnce. Připravili jsme pro vás seriál článků „Od početí do tří let“, který se neustále rozvíjí a je volně dostupný každému čtenáři. Najdete zde nespočet článků, rad, tipů a rozhovorů k péči o děti. Pečovat o vaše zdraví je totiž nejen naše poslání, ale zároveň i vášeň!

Aktuálně