Přejít k hlavnímu obsahu
Bolí vás duše?
26. 1. 2024
Duševní zdraví Zimní vášeň pro zdravou duši

Bolí vás duše? Využijte příspěvek na online terapii Mindwell

Deprese, úzkosti a další psychické stavy nelze brát na lehkou váhu. Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra proto uzavřela spolupráci s platformou Mindwell, která vám bolavou duši pomůže léčit.

Pokud vás trápí úzkosti a deprese a hledáte cestu, jak z toho ven, je důležité vědět, že v tom nejste sami. Pomocnou ruku vám podá i vaše pojišťovna. ZP MV ČR svým pojištěncům přispívá na online terapii Mindwell. Nikam nemusíte chodit, terapeutický program absolvujete z pohodlí svého domova. Poradíme vám, jak na to.

Co je to Mindwell

Mindwell je digitální terapeutická platforma, která pomáhá řešit psychické potíže, především depresi a úzkost. Její program vychází z ověřených principů kognitivně-behaviorální terapie, stojí za ním renomovaný psychiatr a psychoterapeut prof. MUDr. Ján Praško, CSc. se svým týmem. V současné době patří kognitivně-behaviorální terapie k nejúčinnějším a nejčastěji užívaným formám psychoterapie, a to i ta „na dálku“, tedy online.

Dvěstějedenáctka vám přispěje na jeden ze dvou terapeutických programů Mindwell – DEPRESE nebo ÚZKOST. Každý z nich obsahuje 12 modulů, jejichž součástí je edukace, díky které pochopíte, co se děje ve vaší hlavě, dále se naučíte, jak své problémy řešit, a to pomocí interaktivních nástrojů a různých praktických cvičení a video ukázek. Modul si můžete rozdělit na části, postupně vyplňovat i během několika dní a zároveň se k němu vracet i po ukončení celého programu.

Nejste na to sami

Průběh vaší terapie bude vyhodnocený na základě diagnostického dotazníku. K dispozici vám je také osobní profesionální terapeut, který vás bude digitální terapií provázet. Ten vám v závěru každého modulu odešle zpětnou vazbu a poradí vám, jak dále pracovat a jak se chovat v reálných situacích. 

Program DEPRESE

Prožíváte pocit prázdnoty, beznaděje, bezcennosti a uzavíráte se do sebe? Jste často unavení, špatně spíte, opustila vás radost anebo na vás přijdou chvíle, kdy jste podráždění a nemáte pod kontrolou svůj hněv? To všechno mohou být příznaky deprese. Tento program vás naučí, jak s takovými pocity pracovat, a vrátí vám chuť do života.

Program ÚZKOST

Zažíváte situace vyvolávající ve vás pocit sevření, obavy, paniky nebo napětí? Doprovázejí tyto situace tělesné projevy, jako je třes, nadměrné pocení, únava, slabost nebo špatný spánek? V tomto programu se naučíte, co pomáhá při úzkosti, jak ji řešit a předcházet obavám a jak navodit celkový pocit klidu.

Více informací a návod, jak program zakoupit a jak získat příspěvek od 211, najdete ZDE.

Chystáme pro vás

V následujících měsících se na bolavou duši zaměříme hlouběji. Čeká vás seriál článků o duševním zdraví a terapii, který jsme pro vás připravili s odborníky z platformy Mindwell. Poradíme vám, jak vybrat správného terapeuta, jaké jsou typy terapií, co je před začátkem terapie nezbytné a jak to bude probíhat. Řekneme si, co je to deprese a co úzkost, jak se projevují a jaké formy léčby jsou vhodné. Poradíme vám, jak pomoci blízkému s depresí nebo úzkostmi. Zkrátka nebudete v tom sami!


Autor: Petra Škeříková, redaktorka portálu Zdraví jako vášeň

Aktuálně