Přejít k hlavnímu obsahu
Detoxikace
11. 5. 2022
Zdravý životní styl Jarní vášeň pro zdravé tělo

Detoxikace není žádná věda

Máte při slově detoxikace obavy z nezdaru, nebo rovnou husí kůži? Také už jste někdy vyzkoušeli zaručenou detoxikační metodu, ale necítili jste se pak ani o chlup lépe? Co všechno vlastně je detox?

Detox musí začít zázrakem zvaným VODA

Své tělo detoxikujete už tehdy, když začnete pít zvýšené množství vody. Ideálně nechť je bez bublinek a sladidel, raději vlažná než ledová. Do ní přidejte plátky oloupaných citrusů (citron, limetka, pomeranč), zázvoru, salátové okurky a také lístky bylinek, jako je například máta, meduňka nebo bazalka.

Očistná kúra

Zní to jako nějaké hladovění, ale žádné obavy, obvykle jde o jeden až tři dny, maximálně týden, během kterého své tělo sytíte hlavně ovocem, zeleninou, nejrůznějšími šťávami, smoothie, vodou, bylinnými a zelenými čaji.

Po této kúře je dobré pokračovat celozrnnými potravinami, rýží, kvalitními rostlinnými oleji a zařadit na jídelníček ryby, libové maso, ořechy a semínka, bílé jogurty a kefíry
Co váš organismus spolehlivě znovu znečistí, jsou průmyslově zpracované potraviny, cukr, přemíra soli, kávy a alkohol, kterému bohužel Češi velmi holdují.

Nemusíte si kupovat speciální detoxikační kůry v sáčcích rozdělených na každý den. Lepší je jíst pravidelně a do polosyta, pít hodně vody a myslet na své tělo s láskou. Vyhýbejte se smaženým a pečeným jídlům, a brzy pocítíte novou lehkost v útrobách. 
Jednou za čas je ideální jíst jeden den pouze ovoce a zeleninu (klidně dušenou), pít ovocné a zeleninové šťávy a čaj.
 

Vezměte si na pomoc zabijáky toxinů 

  • Ostropestřec mariánský je výkonná bylinka, která posiluje činnost jater. Prodává se v různých formách, ale nejúčinnější jsou drcená semena ostropestřce. 
  • Psyllium, neboli jitrocel indický, čistí střeva, zabírá při zácpě, odvádí toxiny z těla ven a navozuje pocit sytosti.
  • Řasa Chlorella je bohatým zdrojem chlorofylu; prodává se v tobolkách nebo tabletách, které můžete cucat.
  • Mladý ječmen je superpotravina, která obsahuje ohromné množství vitaminů a minerálů; používá se do smoothie.
     

Aktuálně