Přejít k hlavnímu obsahu
covid očkování
19. 3. 2021
Na zdraví se musí chytře

Jak na informace o očkování proti covid-19

Situace s covidem-19 se stala součástí našeho každodenního života. Co se dá dělat, abychom si zachovali pokud možno zdravý rozum a odstup?

Před tímto aktuálním každodenním tématem se nedá z pochopitelných důvodů nikam uniknout. Jsme v situaci, kdy doslova na každém kroku narážíme na nějaký aspekt pandemické situace. Jak zachovat rovnováhu při sledování vývoje této závažné situace? 

Méně je více

Tohle okřídlené úsloví chceme vztáhnout k masivnímu množství informací, které se na nás každý den valí ze všech možných stran. Je toho opravdu hodně, i na osobu, která je zvyklá dopřát si každodenní dávku informací z médií, natož pro někoho, kdo to nevyhledává. Ale i ten, kdo nepotřebuje v běžné situaci neustále přijímat aktuální zprávy, chápe, že se teď nemůže stáhnout do své ulity a nastavit si informační klid. Potřebujeme znát aktuální pokyny a stav. 
Všichni ale nejsou trénovaní na filtrování mediálního obsahu. Co je zpráva, co komentář či analýza, co je jen názor? Články a zprávy v médiích nám mohou připadat nesrozumitelné, někdy až protichůdné. Někdo, a možná jste to zažili i vy sami, z toho má pořádně zamotanou hlavu. Zachovejte klid. Nedopřávejte sluchu každé informaci, která se kolem vás vyrojí. Proč dovolit covidu, aby nám škodil ještě víc? 

Kam pro informace o očkování

Odkud tedy brát informace? Doporučení zní: Zjednodušujte a jděte co nejblíže k oficiálnímu zdroji, který očkování organizuje. Aktuality k očkování má na svých stránkách například Ministerstvo zdravotnictví ČR. Další jsou na stránkách s názvem COVID PORTÁL. Zde najdete mimo jiné Centrální registrační systém, kde se můžete registrovat k očkování. Informace vám poskytnou i zdravotní pojišťovny. Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR nabízí přehledný a srozumitelný souhrn informací a rad obsahující odpovědi na otázky, jež řešíte ohledně očkování. Také vám poradí, jak postupovat a kam se obrátit. 
Nenechte se vyvést z rovnováhy. Máte otázku? Není vám něco jasné? Klikněte a dostanete odpověď nebo doporučení, jak postupovat.
 

Kde hledat informace

Aktuálně