Přejít k hlavnímu obsahu
Štěpán Dlhopolec
8. 7. 2022
Na zdraví se musí chytře

Jak pojišťovna pomáhá na cestách

Víte, kdy při cestě do zahraničí použijete EHIC? A co to vlastně je? Co dělat, když v zahraničí onemocníte? S užitečnými tipy se seznámíte v podcastu na téma ošetření v zahraničí a bonusy fondu prevence.

Dnes je už samozřejmostí, že si před odjezdem do zahraničí, ať už na pracovní cestu nebo na dovolenou, pořídíme cestovní pojištění. Být klientem Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra ČR je výhodné i v tomto případě. Například rodina může získat slevu na pojištění až 20 procent, a studenti dokonce mohou mít pojištění zdarma, a to až na 180 dní.

Podívejte se na video s expertem ZP MV ČR Štěpánem Dlhopolcem, který je vedoucím obchodně organizačního oddělení. V rozhovoru se dozvíte, jak vše funguje a s čím je dobré při zdravotním ošetření v zahraničí počítat. Víte například, že existují určité situace, kdy po vás budou v zahraničí požadovat platbu, která ale nebude krytá všeobecným zdravotním pojištěním? Tyto přidružené výdaje však nakonec můžete mít uhrazené. Přesně pro tyto situace je cestovní pojištění. Dozvíte se také, co je to EHIC a jak vůbec postupovat, když v zahraničí onemocníte.

Podcast vám bude užitečný, i když se právě nikam cestovat nechystáte. Při péči o své zdraví jistě myslíte na nejrůznější preventivní opatření. Ta jsou velmi rozmanitá. Od preventivních prohlídek přes zdravý pohyb až ke zdravému životnímu stylu. Stejně tak široký záběr mají programy na podporu prevence ZP MV ČR. Máte o nich přehled? Neuniká vám zbytečně nějaký bonus, jen proto, že o něm nevíte? Jak bonusy co nejefektivněji využít pro celou rodinu? Tipy Štěpána Dlhopolce se vám jistě budou hodit. Poslechněte si další díl seriálu Zdraví v kostce.

Zdraví v kostce 

Dotazy klientů ZP MV ČR na cestování a bonusy fondu prevence
Hostem mluvčí ZP MV ČR Jany Schillerové byl tentokrát vedoucí obchodně organizačního oddělení Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra Štěpán Dlhopolec.
Jako hlavní témata jsme pro letní prázdniny vybrali cestování se ZP MV ČR a bonusy z fondu prevence. V podcastu jsme se tentokrát zaměřili na nečastější dotazy našich pojištěnců. Co dělat, když v zahraničí onemocníme? Jak je to se zdravotním pojištěním, když se rozhodneme pracovat nebo studovat v zahraničí? Jak se vyznat v široké škále bonusů z fondu prevence?
 

Rozhovor si můžete pustit také v audioverzi zde:

Jak pojišťovna pomáhá na cestách

Aktuálně