Přejít k hlavnímu obsahu
Jak si vybrat jógu
29. 9. 2023
Duševní zdraví

Jak si vybrat jógu

Bez ohledu na to, zda praktikujete Hatha jógu, Power jógu, nebo jakýkoli jiný druh, je to cesta ke zklidnění mysli, posílení těla a zvýšení psychické odolnosti.

Přemýšlíte o tom, že se začnete věnovat józe? Ale které? Video vám bude při vašem rozhodování nápomocné. Existuje mnoho druhů jógy, které nabízejí různé přístupy a mají různý přínos. 

  • Hatha jóga se zaměřuje na základní asany (pozice) a správné dýchání. Pomáhá uvolnit napětí, zlepšit flexibilitu a uklidnit mysl.
  • Power jóga je intenzivní styl jógy, který posiluje svaly a zvyšuje výdrž.
  • Vinyasa jóga spojuje pohyb s dechem. Je to skvělý způsob, jak zlepšit koordinaci a flexibilitu.
  • Kundalini jóga je pro ty, kteří hledají energetickou vyváženost. Pracuje s energií těla a pomáhá vám probudit svou vnitřní sílu.

Jóga vám může pomoci získat lepší rovnováhu a klid v hektickém životě. Plný jógový dech a schopnost zastavit se a prostě být jsou klíčovými prvky této praxe, které vám pomohou najít harmonii a posílit váš psychický stav.

Pokud je ale váš psychický stav takový, že vám jóga už nepomáhá, mějte na paměti, že zdravotní pojišťovna ZP MV ČR nabízí příspěvek na podporu duševního zdraví, který lze využít například pro psychoterapeutické poradenství.

Aktuálně