Přejít k hlavnímu obsahu
fitkomplex
9. 4. 2021
Zdravý životní styl Jarní vášeň pro zdravé tělo

Jezte a hubněte zdravě, ale hlídejte si, ať vám v těle nic nechybí

Jak projekt MP Buď Fit pomůže odlehčit nejen vašemu tělu, ale i starostem s hlídáním správné kombinace živin, to se dozvíte v rozhovoru s obchodní ředitelkou Janou Raškovou.

Pokud máte zdraví jako vášeň, nejspíš neustále zjišťujete, jak rozsáhlému projektu se věnujete. Odhalujete souvislosti fungování těla, zdravé stravy a pohybu, poznáváte další a další detaily. Až si někdy možná říkáte, proč to není jen trochu jednodušší. Naštěstí máme možnost využít pomoci odborníků, kteří se důkladně věnují jednotlivým otázkám zdravého životního stylu a zaměřují se na to, jak doporučené postupy a doplňky jednoduše zahrnout do našich každodenních návyků. Jezte zdravě a my vám doplníme, co vám chybí – je motto projektu MP Buď Fit, který nabízí zajímavou kombinaci. Pečlivě sestavené produkty / doplňky stravy, měření přístrojem InBody a vzdělávací programy, jež vás podrží na cestě ke zdravému tělu. Zeptali jsme se na detaily Ing. Jany Raškové, obchodní ředitelky.   
 

  • Co je cílem vašeho projektu?

Cílem našeho projektu MP Buď Fit je mapování procesů v lidském těle. Díky těmto znalostem a na základě výzkumu a vývoje účinných látek jsou naše produkty jedinečné. K řešení přistupujeme velmi individuálně a s komplexním pohledem, protože naše zdraví je to nejdůležitější, co máme. Vnitřní zdraví každého z nás dá potom vyniknout naší vnější kráse. S našimi ryze českými produkty budete zdravější, výkonnější a vitálnější!

  • fitkomplexNabízíte komplexní péči. Co to zahrnuje?

V oblasti výživy je komplexní péče skutečně nezbytná. V okamžiku, kdy začínáme s klientem komunikovat, je nutné znát jeho zdravotní stav a také to, s čím za námi vlastně přichází. Nejčastějším důvodem je „odevzdat“ nechtěná kila tak, aby se nedostavil standardní jo-jo efekt. Další ze skupin jsou například sportovci, kteří mají nastavené spalování tak, že naopak nemohou přibrat, i když to potřebují. Naše péče tak začíná povídáním si s klientem, potřebujeme se vzájemně poznat. Tedy co by klient rád vyřešil či změnil a v jakém rozsahu, to je důležité pro stanovení doby, po kterou se budeme vídat a společně na tomto cíli pracovat. Po této povídací fázi nastupuje náš pomocník InBody, na kterém vše změříme a nastavíme si úkoly na následujících 14 dnů. Po dvou týdnech proběhne další měření, kde už krásně vidíme, jak a na co naše tělo reaguje, a můžeme se pustit „do práce“. Následují konzultace, vyhodnocování a případná regulace, například podle fyzické námahy.

  • Martin Pavlík, který projekt zastřešuje, je specialista na transformaci a vzájemnou reaktivnost látek. Můžete to přiblížit?

Pan Martin Pavlík sám bojoval s nadváhou a prošel cestu diet, které vedly k tomu, že jeho váha dlouhodobě spíš rostla, než klesala. Začal tak zkoumat metabolický systém jako celek. Svou pozornost zaměřil na to, jak mezi sebou komunikují vitaminy a minerály, v jakém poměru spolu komunikují pro co nejvyšší účinnost, kde přesně v těle a jak je tam v tomto optimálním poměru dostat. Jeho výzkum vedl k sestavení produktu, který mu s tímto pomohl. Produkt sestavoval sám pro sebe s cílem snížit svou váhu s následnou stabilizací bez nechtěného jo-jo efektu. A díky zájmu okolí, jak to dokázal, začal pomáhat i ostatním, což vedlo ke vzniku celého projektu. 

  •  Proč jste se rozhodli pořádat i kurzy?

Tato otázka je již trochu zodpovězena. Klienti mívají zkušenosti právě s dietami, které fungují jen krátkodobě. Z toho dlouhodobého hlediska ale jakmile začnou jíst, tělo se brání a o to víc ukládá „na horší časy“. Váha pak jde opět raketově nahoru. A spirála je roztočena. Z našich zkušeností víme i to, že diety mohou radikálně narušit hormonální systém a neskutečně tělu škodit. Jsou to případy drastických diet, kdy máte pocit, že parádně hubnete. Pak se tělo najednou jakoby sekne a neodevzdá ani gram tuku a naopak, čím méně jíte, tím více nabíráte. Toto vše probíráme právě na kurzech. Já sama jsem byla překvapená, jak je celý proces od kurzu k výsledkům velmi jednoduchý, a to včetně posílení regeneračních procesů v těle. 

  • Kdy mám sáhnout po Fit Dnu a kdy po Fit Komplexu?

Mezi těmito produkty je velký rozdíl, i když na první pohled možná není úplně patrný. Fit Den je vyvážená porce jídla. Naším mottem je učit klienty jíst a poskládat si vyvážený obsah nutrientů z jídla, které mají rádi. A když se nestihnu najíst, sáhnu po Fit Dnu, namísto oplatky, fast foodu nebo bagetách v celofánu. Fit Komplex šel mnohem dále. Díky sestavené MP matrici harmonizuje metabolický systém, čímž optimalizuje tvorbu enzymů a doplňuje základní látky. Díky vzájemnému poměru vitaminů a minerálů posiluje imunitní systém, a tudíž není průběh nemocí i viróz tak intenzivní.

Fit den  fit komplex

  • Jak jste přišli na název Mechanik Komplex a co obsahuje?

Každý z nás potřebuje svého mechanika. Čas od času nás bolí svaly po sportu, z fyzického výkonu, při nemoci nebo prostě jen „opotřebením“. Mechanik Komplex je produkt podporující regenerativní vlastnosti mechanických částí těla, jako jsou tkáně, klouby, chrupavky nebo kosti. Obsažené látky velmi příznivě působí v oblasti hojení poškozených částí a zánětlivých ložisek. Je tak vhodný i na poranění pokožky (od běžných škrábanců až k popáleninám) i hojení pooperačních ran. Vysoký obsah účinných látek odbourává poškozené tkáně a zrychluje proces jejich regenerace. Obsahuje upravenou kyselinu hyaluronovou, která se dostane do mezibuněčných stěn, kde odvede dokonalou práci.

  • Co mi přinese Fit členství?

Fit členství vám přinese netradiční recepty, které ještě více dynamizují celý průběh procesu, o který se klienti snaží. Martin Pavlík svým klientům dává zajímavé tipy na nutričně vyvážené pokrmy. Najdete zde, které potraviny jsou jen marketingovým lákadlem, abyste zbytečně nevyhazovali peníze za nesmyslné či předražené potraviny či přípravky. 

  • Máte nějaký tip, jak si každodenní konzumaci „prášku, který se sype do vody“ zpestřit? 

Třeba Fit Komplex mám nejradši jako svačinu s tvarohem, ovocem a chia semínky. Nasypat prášek do vody nebo mléka není nutností. Variant s ovocem je nespočet. Klienti Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra ČR mohou sami produkty vyzkoušet a poslat nám své recepty, neboť je pro ně připravena zvýhodněná cena na všechny produkty i kurzy. 
 

Jana RaškováMP Buď Fit

Je český projekt, jehož cílem je mapování biochemických procesů v lidském těle. Na základě získaných znalostí, výzkum a vývoj účinných látek, které pomáhají zkvalitňovat život každého z nás.

 

Vyzpovídali jsme obchodní ředitelku Ing. Janu Raškovou,
kterou můžete přímo kontaktovat na:


jana.raskova@mpbudfit.cz
+420 724 667 357
nebo přes webové stránky: mpbudfit.cz/kontakt
 

Aktuálně