Přejít k hlavnímu obsahu
změna ZP
22. 3. 2022
Na zdraví se musí chytře

Měnit, či neměnit zdravotní pojišťovnu?

Jednou za rok máme možnost změnit zdravotní pojišťovnu. Na co se zaměřit, pokud o změně uvažujeme? Stojí za to porovnat jednotlivé výhody i celkový přístup. Jedná se přece o partnera pro naše zdraví.

Podle čeho si pojišťovnu vybrat?

Blíží se konec března, jeden z termínů v roce, kdy máme možnost změnit zdravotní pojišťovnu. Zdravotní pojišťovna je pro naše zdraví stejně důležitá jako praktický lékař, specialisté nebo zdravotnické zařízení, které si vybíráme pečlivě a podle doporučení. Proto si její výběr zaslouží stejnou pozornost. Zdá se vám, že se v informacích neorientujete? Začněte tím, co od zdravotní pojišťovny očekáváte vy. Máte specifické potřeby? Objevily se nové skutečnosti ohledně vašeho zdraví? Očekáváte, že se vaše rodina rozroste o dalšího člena? To a mnoho dalšího pochopitelně ovlivňuje váš pohled. Pojišťovny nabízejí nejrůznější benefity, které vás mohou oslovit. U jednorázových benefitů, které jsou jistě velmi důležité, však nezůstávejte. Spolu s nimi rozhodně zkoumejte, jaká je dlouhodobá podpora ze strany pojišťovny a v neposlední řadě i spolupráce s ní.
 

Vybírejte profesionální službu, vstřícnou a bezproblémovou komunikaci, dlouhodobou stabilitu a nabídku pojišťovny, která reaguje na celkový zdravotní stav populace a na to, co je v otázkách zdraví právě aktuální.

Co pro vás znamená prevence?

Berete péči o své zdraví opravdu vážně, dokonce se dá říct, že máte své zdraví jako vášeň? Tak je jasné, že prevence u vás hraje prim. To je další téma, na které byste se při zkoumání jednotlivých zdravotních pojišťoven měli zaměřit. Jaké konkrétní podpory se vám dostane od zdravotní pojišťovny při vašem úsilí o preventivní ochranu zdraví? Jak široká je nabídka bonusů a příspěvků? V čem všem vás vaše pojišťovna podpoří?

Proč si vybrat Zdravotní pojišťovnu ministerstva vnitra ČR

U ZP MV ČR budete mít jistotu, že se vám v oblasti prevence dostane široké nabídky programů, které jsou neustále aktualizovány a rozšiřovány. Podívejte se, jakým způsobem byly navýšeny příspěvky u jednotlivých programů a jaké novinky najdete pro rok 2022 ve Fondu prevence ZP MV ČR.
Získat vyšší příspěvek můžete například v rámci programů Očkování, Podpora duševního zdraví, Telemedicína, Odvykání kouření, Těhotné a ženy po porodu nebo Příspěvek na specifické diety.

ZP MV ČR ovšem nezůstává jen u zvýšení příspěvků u již probíhajících programů podpory. Přidala také nové oblasti, na které přispívá. 

Finanční pomoc můžete nyní získat například na:

  • péči o dětské zuby (formou kurzu pro rodiče)
  • vyšetření poruch imunity u dětí
  • dopravně-psychologické vyšetření
  • sportovní ochranné pomůcky 
  • přístrojová pedikúra pro diabetiky 

Projděte si celou širokou nabídku výhod a bonusů a sami zjistěte, jestli by „dvěstějedenáctka“, tedy Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR, mohla být tou správnou partnerkou pro vaše zdraví.
 

Staňte se klientem ZP MV ČR

Zaujaly vás bonusy a výhody, které nabízí ZP MV ČR? Víte, že můžete změnit zdravotní pojišťovnu jen dvakrát v roce? Právě teď máte jedinečnou příležitost se k nám přidat! Do 31. 3. 2022 nám zašlete vyplněnou přihlášku a od 1. 7. 2022 budete naším pojištěncem a začnete využívat všech výhod. Rozhodně to bude výhra pro vaše zdraví.

 

výhra pro vaše zdraví

Aktuálně