Přejít k hlavnímu obsahu
ochranné pomůcky
11. 4. 2022
Na zdraví se musí chytře

Na sportovní ochranné pomůcky pro děti přispěje pojišťovna

Nenechte ležet ladem bonusy, které pro vás má připravené vaše zdravotní pojišťovna. Možná ani nevíte, že se týkají i sportovního vybavení. A nejen toho, příspěvek dostanete i na řadu sportovních aktivit.

Pořídit sportovní vybavení pro děti něco stojí, ať už se jedná o jakýkoli sport. A tak je určitě dobrou zprávou, že Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR nabízí bonusy, které vám s financováním pomohou. Od pojišťovny samozřejmě nedostanete peníze na nový typ přehazovačky na kolo nebo na nové lyže. Máme na mysli bezpečnostní prvky. Jsou nezbytnou součástí výbavy a právě na ně jsou bonusy zaměřené.

Prevence úrazů

Prevence je slovo, které mají na paměti všichni, kdo na své zdraví odpovědně myslí. Ochrana před úrazem má při prevenci své speciální místo. Úraz může, kromě bolesti, přinést dlouhodobé léčení a někdy bohužel i trvalé následky. Každá součást sportovní výbavy, která ochrání před zraněním, je proto cenná, zvláště když se jedná o děti. 

Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR přispívá až 1 500 Kč.
Příspěvek využijete například při nákupu:

  • přilby – lyžařské, snowboardové, cyklistické, jezdecké
  • chráničů – páteře, kolen, loktů, zápěstí
  • záchranné vesty, plovacích pásů

ZPMV ČR přispívá i na sportovní aktivity

 

Nejsou to jen ochranné pomůcky, na které ZPMV ČR přispívá. Podporuje i snahu vést děti ke zdravému životnímu stylu, ke kterému sportování patří. Sportovní kroužky, cvičení rodičů s dětmi, organizované plavání a mnoho dalších sportovních aktivit zahrnuje ZPMV ČR do Programu podpory zdravého životního stylu. Příspěvek je až do výše 1 500 Kč pro děti a 500 Kč pro dospělé. Jako rodiče určitě oceníte možnost postoupit svůj příspěvek dítěti. Podívejte se, co všechno program zahrnuje. Možná vás motivuje k tomu, abyste se do nějaké sportovní aktivity pustili. 
 

Aktuálně