Přejít k hlavnímu obsahu
Naučte se počítat s bonusy
24. 4. 2023
Na zdraví se musí chytře

Naučte se počítat s bonusy

Když chceme něco zaplatit, automaticky saháme do kapsy nebo tašky, prostě tam, kam jsme zvyklí si dávat peníze nebo kartu. Zvykněte si stejně tak automaticky sahat po svých bonusech od zdravotní pojišťovny.

Někdy se stane, že peníze někam zastrčíme, odložíme a zapomeneme na ně. Nejspíš jsme to neudělali schválně, nicméně to nic nemění na tom, že jsou nám tím pádem poněkud k ničemu. Takhle ladem leží peníze, které nám jsou k dispozici, ale my si je z nějakého důvodu nevezmeme. Máme na mysli příspěvky a bonusy, které má pro své klienty připravené Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR a na které bychom neměli zapomínat jako na odložené peníze. Zvykněte si po nich automaticky „sahat“. Uvidíte, že je to přilepšení, které vám nejen uleví při placení, ale zároveň vás povzbudí na cestě k prevenci a zdravému životnímu stylu.

Příspěvky z Fondu prevence 2023

Na webu ZP MV ČR je přehledný rozcestník, který vám pomůže vybírat z velké nabídky bonusů. Zajímáte se o sportovní preventivní prohlídku, kterou požadují sportovní kluby? Jen pár kliknutí, a hned víte, že ZP MV ČR vám přispěje 500 Kč, a vašemu dítěti dokonce až 1 500 Kč. Snažíte se přestat s kouřením? Jako podporu při odvykání kouření dostanete až 2 000 Kč. Nebo vás zajímá sezonní akce s všeříkajícím názvem Vitamíny 2023? Podívejte se, kolik vám pojišťovna na vitamíny přispěje a co proto musíte udělat. Není to nijak složité, pomůže vám při tom e-komunikace, kterou má pro zlepšení vašeho komfortu ZP MV ČR dobře nastavenou.
 


Když se podíváte na rozcestník, zjistíte, že bonusů je obrovské množství, a zcela určitě si nějaké vyberete. Pro inspiraci se podívejte na modelový příklad. Třeba jste právě takovou čtyřčlennou rodinou, pro kterou má ZP MV ČR nachystáno 21 500 Kč.

Vidíte sami, že je dobré naučit se počítat s bonusy. V obou významech slova počítat. Počítejte s nimi v rodinném rozpočtu, a při doslovném počítání tak možná dojdete k číslům ještě zajímavějším, než uvádí modelový příklad.

Aktuálně