Přejít k hlavnímu obsahu
Nepít je umění
26. 1. 2023
Zdravý životní styl

Nepít je umění

Suchý únor klepe na dveře a vypadá to, že je stále populárnější. Pokud patříte k těm, kteří své zkušenosti rádi sdílejí, můžete to letos udělat dokonce i s celou firmou.

V loňském roce si únor bez alkoholu naordinovalo podle průzkumu neuvěřitelných 900 000 lidí. A každý druhý po skončení února omezil množství vypitého alkoholu. Ti všichni si užili permanentně čistou hlavu, lepší spánek, více energie, méně utracených peněz a často i méně vykouřených cigaret. Někteří přišli o pár kil, ale u všech se dostavilo více osobní hrdosti, že to dokázali. Je na co být hrdý! Ono totiž nepít je umění. Překonat zažité návyky není tak jednoduché, a to nemluvíme o případech, které spadají do kategorie „rizikové pití“. Rozhodnout se měsíc nepít v tomto případě vyžaduje zvýšené úsilí. V naší společnosti rizikově pije víc než 1 000 000 lidí.

Nepij a tvoř

Kdyby vám připadalo málo jen sdílet, že nepijete, máte v letošním už 11. ročníku akce Suchej únor neobvyklou možnost. Zapojte se do projektu svým vlastním uměním. Předveďte, co umíte nebo zkoušíte. Své dílo vyfoťte, natočte, napište, namalujte a sdílejte. Jak na to si přečtěte na webu akce Suchej únor.
Můžete se zaregistrovat sami nebo s celou svou firmou, které se do této akce čím dál víc zapojují.

Petr Freimann, který za celou akcí stojí (a na webu ho najdete pod označením Vrchní kampaně), vysvětluje, proč je letošní ročník pod heslem Nepít je umění:
„Zkusit měsíc bez alkoholu vypadá na první dobrou jednoduše. Jenže ve skutečnosti je za tím odvaha zkusit něco nového, schopnost podívat se upřímně sám na sebe, síla vykročit ze zajetých kolejí a jít svou vlastní cestou. To všechno se dá říct také o umění. Z dálky možná žádná velká práce, ale ve chvíli, kdy člověk sám čelí prázdnému plátnu, světlu na jevišti nebo bílé stránce, chápe hodnotu díla úplně jinak. V Sucháči si myslíme, že svoje umění může objevit každý – hledá-li mimo vlastní hranice všednosti a komfortu.“ 

Ne každý potřebuje svou zkušenost s omezením alkoholu na celý měsíc ventilovat, a tak se sice organizovaně nezapojí, ale z webu Suchej únor si alespoň odnese zajímavé informace a nejspíš vyzkouší alkohol test. Vy, které sdílení naopak povzbuzuje, neváhejte a přidejte se.
 

Aktuálně