Přejít k hlavnímu obsahu
Nezapomínejte na své duševní zdraví
27. 7. 2023
Duševní zdraví

Nezapomínejte na své duševní zdraví

Duševní zdraví je nedílnou součástí našeho života. Jde ruku v ruce s naším zdravím tělesným. Využijte podporu péče o své duševní zdraví ze strany ZP MV ČR.

Co se týče preferencí ohledně péče o naše zdraví, někdy tomu bývá tak, že se jí věnujeme teprve, když nás něco bolí či nějak nesprávně funguje. Je to samozřejmě pochopitelné. Čas nás zkrátka tlačí ze všech stran, a tak jsme často rádi, když stíháme alespoň tuto, dalo by se říct, pohotovostní údržbu. Lepší a účinnější pro naše zdraví je jistě prevence. V konečném důsledku jí věnujeme mnohem méně času než řešení akutního bolestivého stavu. I bolesti zažijeme méně. Ale i když se nám daří myslet na prevenci a hlídat si průběžně svůj zdravotní stav, ruku na srdce, jaké místo v ní zaujímá duševní zdraví? A přitom bolest, kterou můžete zažívat vy i vaši blízcí v důsledku špatného stavu duševního zdraví, se nedá vyřešit tak snadno a rychle jako třeba bolest zubů. Nestačí usilovat jen o zdraví tělesné. Duševní zdraví si zaslouží stejnou, ne-li větší pozornost. Jedno ovlivňuje druhé, a to někdy velmi významně.

Program podpory duševního zdraví

 

Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR podporuje péči o duševní zdraví svých klientů příspěvky v rámci speciálního programu až do výše 4 000 Kč.

 

Příspěvky můžete využít například na:

Podívejte se na detaily na stránce Program podpory duševního zdraví na webu ZP MV ČR. 

TIP

Využijte E-komunikaci


Při využití Programu podpory duševního zdraví komunikujte nyní se ZP MV ČR prostřednictvím portálu E-komunikace. Používání je snadné, srozumitelné a šetří váš čas.

Aktuálně