Přejít k hlavnímu obsahu
workshopy Zdravé rodičovství
24. 10. 2023
Zdravé dítě Od početí do tří let

Ohlédnutí za workshopy Zdravé rodičovství

Otevřená beseda s odborníky i soukromé konzultace, vedle toho kopec zábavy pro rodiče a jejich nejmenší – to bylo náplní naší série workshopů, která proběhla v září a říjnu v pěti českých městech. Jak to na nich vypadalo?

Poučení i zábava

Protože víme, že děti jsou radost, ale zároveň také starost a mnozí rodiče často ve výchově a péči tápou, v rámci našeho projektu Zdravé rodičovství jsme uspořádali celkem pět workshopů. Vyjeli jsme za vámi do Ostravy, Ústí nad Labem, Českých Budějovic, Uherského Hradiště a nevynechali jsme ani Prahu. Cílem těchto workshopů od 211 bylo podat maminkám a tatínkům pomocnou ruku v prvních letech rodičovství a v přípravě na něj, ukázat jim, jak by měl vypadat správný vývoj dítěte a zdravý životní styl celé rodiny, a umožnit jim konzultovat své otázky či starosti.

Pozvali jsme proto mnohé odborníky – laktační poradkyni, dětského psychologa, fyzioterapeuta, logopeda či výživového terapeuta, a nabídli jsme příchozím rodičům možnost vyslechnutí přednášky na dané téma s otevřenou diskuzí, v odpolední části programu pak individuální konzultace.

Celodenním programem ve všech pěti městech provázela moderátorka TV Nova Simona Šimková, která je rovněž čerstvou maminkou a jež se sama podělila o svou zkušenost. Pro děti byl po celou dobu zajištěn zábavný program, který zahrnoval herní koutek, dílničky nebo malování na obličej. Společně s dětmi i jejich rodiči jsme si také zacvičili.

Těšíme se na pokračování

Naše workshopy Zdravé rodičovství, které byly pro všechny příchozí návštěvníky zdarma, se setkaly s pozitivními ohlasy, proto do budoucna plánujeme uspořádat další. Již nyní se na vás těšíme! Sledujte nás na Facebooku, kde se o nich včas dozvíte.
Podívejte se na video ukázku, jak to probíhalo na pražském workshopu:

ZR

Portál Zdravé rodičovství

 

Znáte už náš portál Zdravé rodičovství? Najdete zde online kurzy a podcasty s odborníky, které jsou pro všechny pojištěnce ZP MV ČR ke zhlédnutí zdarma


Dozvíte se, co všechno vás čeká v 1. roce života dítěte, jak správně a bezbolestně kojit, kdy a jak zavádět příkrmy a další rady ke zdravému stravování. Řekneme vám, jak stimulovat správný psychomotorický vývoj i řeč dítěte, a naučíme vás poskytovat první pomoc miminku. Mysleli jsme i na maminky, kterým pomůžeme dostat se po porodu zpátky do formy. Každý měsíc pro vás připravujeme nový podcast na zajímavé téma.

 

Přidejte se k nám ZDE.

Aktuálně