Přejít k hlavnímu obsahu
Co je Beywoč šow?
18. 5. 2023
Zdravý životní styl

Rozhovor: Michal Šeda - Co je Beywoč šow?

Rozhovor s Michalem Šedou, pořadatelem projektů, které se snaží atraktivní formou seznámit s první pomocí či urgentní medicínou a problematikou IZS.

  • Co je cílem projektu s neobvyklým názvem BEYWOČ ŠOW?

Cílem je jednoduše přilákat co největší pozornost veřejnosti, abychom pak měli možnost oslovit co nejvíce lidí s naším edukativním programem v rámci nauky základů první pomoci a urgentní medicíny. Nechceme jen suše předkládat fakta. Jdeme s týmem adrenalinově zábavnou, originální cestou.

  • Jak tahle originální cesta vypadá?

Jedná se o projekt, který dává dohromady známé tváře, jako jsou influenceři, sportovci, zpěváci, herci a modelky, a profíky z IZS, ale i Horské služby ČR či plavčíky. Dohromady pak, jako tým animátorů v tematických červených kostýmech, které známe ze seriálu Pobřežní hlídka, tedy Baywatch, šíří osvětu v oblasti první pomoci a učí veřejnost, jak se zachovat v nejrůznějších krizových situacích. Po celý rok natáčíme virální videa, využíváme prostor na sociálních sítích a spolupracujeme s celostátními médii. 

Projekt se dělí na zimní a letní. V zimě se jedná o roadshow po českých skiareálech a v létě zase veřejnost může „BAYWOČ TÝM“ potkat na letních festivalech, městských slavnostech, dětských dnech, dnech záchranářů, v kempech, zastávkách vodáků a nejrůznějších rekreačních oblastech. 

  • Přibližte „BAYWOČ ŠOW na vodě“

Náš tým se v rámci veřejných akcí orientuje na problematiku rizik, která souvisejí se zábavou u vody, ale nejen tam. Obecně s letními sporty, pobytem v rekreačních oblastech, ale i s rizikovými situacemi spojenými s cestou automobilem na dovolenou apod. 

Veřejnost zhlédne ukázky nejrůznějších úrazových dějů se zapojením herců, známých tváří a například i vítězek národní soutěže krásy Miss České republiky. Nechybí ani prezentace evropské linky tísňového volání 112 a aplikace Záchranka. 

Pro diváckou atraktivitu je event doplněn o módní show. Tentokrát ale v outfitech policie, záchranné služby a hasičů. Během dne probíhají sportovní i vědomostní animační soutěže pro děti i dospělé.

  • A jak probíhá „BAYWOČ ŠOW na sněhu“?

Tady je náš preventivní zábavný program pochopitelně orientovaný na problematiku rizik, která souvisejí se zimními sporty, pobytem na horách, rizikovými situacemi, jež mohou vzniknout při cestě automobilem na hory. Připomínáme například i známá, ale někdy stále opomíjená fakta ohledně zimních pneu, sněhových řetězů apod.

Návštěvníci se dozvědí, jaká rizika představuje konzumace alkoholu nejen při zimních sportech a jaké to může zavinit úrazy. Nechybí ani prezentace aplikace Horská služba. 

Veřejnost zhlédne adrenalinové ukázky nejrůznějších úrazových dějů se zapojením kaskadérů, herců, horské služby, vítězek národní soutěže krásy Miss ČR a dalších známých osobností z kultury, sportu a prostředí sociálních médií. Ani tady nechybí soutěže a animační programy pro děti i dospělé a módní show, tentokrát pochopitelně v zimních outfitech.
 

Aktuálně