Přejít k hlavnímu obsahu
medicinální víno
13. 10. 2021
Zdravý životní styl

S nedostatkem železa pomůže speciální víno

Říkat čtenářům, kteří mají zdraví jako vášeň, že bez železa se neobejdeme, je nošení dříví do lesa. Ale dát jim tip, jak tento důležitý prvek co nejpřirozenějším způsobem dostat do těla, to už je jiná.

Nedostatek železa způsobuje chudokrevnost neboli anémii. Tato nedostatečná tvorba červených krvinek se projevuje mimo jiné slabostí, snížením výkonnosti a zvýšenou únavou a bledostí. Do tohoto stavu se můžete dostat například po prodělané operaci. Jak co nejdříve a účinně obnovit rovnováhu v těle? A jak to udělat co nejpřirozenější cestou? Zkuste víno

Medicinální víno na železo

Nemáme na mysli kterékoli víno, ale víno, které je vyráběné přesně pro účel, o kterém píšeme – doplnění železa v těle a posílení krvetvorby. Pokud řešíte dočasnou nebo trvalejší chudokrevnost, měli byste se zaměřit na víno s poněkud vědecky znějícím názvem Maltoferrochin. I přes nečesky znějící jméno se tohle medicinální víno vyrábí v Čechách. Konkrétně ve sklepích v Praze na Smíchově. Pozoruhodné je, že se tak děje podle více než 120 let staré receptury. Víno má unikátní složení. Základem je slad, výtažek z kůry chinovníku lékařského a ionty železa. Tato kombinace pomáhá se zlepšením krvetvorby. Extrakt z chinovníku pak pomáhá s lepším vstřebáváním železa, což je přínosné hlavně pro předcházení problémům s trávením či nepříjemným kožním projevům, se kterými se někteří pacienti setkávají při užívání preparátů s vysokým obsahem železa. 

Přírodní pomoc

Pro toho, kdo nad svým zdravím přemýšlí a hledá cesty, jak ho posilovat a udržovat se v dobré kondici, je první volbou přirozenost. Ať už se to týká zdravého pohybu, zdravé stravy, nebo také doplňků stravy, kterými chceme svému tělu pomoci. Preventivně, například při posilování imunity, nebo ve chvílích, kdy nastane nějaký zdravotní problém. Při řešení chudokrevnosti je proto víno Maltoferrochin tou první volbou. Je čistě přírodní a neobsahuje žádná aditiva či konzervanty, které by mohly při konzumaci působit spíše proti zdraví než na jeho podporu. 

Jak často a kolik vína pít

I když označení víno svádí k představě večerní konzumace otevřené láhve, která zpříjemní večer, není tomu tak. Víno Maltoferrochin se užívá spíše jako medicína. Denní doporučená dávka, která má smysl při podpoře krvetvorby, je 50 ml jednou až dvakrát denně. A co je důležité, víno se musí užívat poránu. Nejlépe na prázdný žaludek. To je nejlepší konstelace, kdy se bude železo dobře vstřebávat. Během dne totiž klesá schopnost těla železo přijímat. 
Jak vidíte, nepovzbuzujeme vás ke zvýšené konzumaci alkoholu, ale dáváme tip na přírodní léčivý prostředek, který se opírá o recepturu z roku 1897. V minulosti byl předkládán pacientům v lázeňských domech po celé republice a byl k dostání nikoli ve vinotékách, ale v lékárnách. A tam ho dostanete i dnes. 
 

Aktuálně