Přejít k hlavnímu obsahu
Martina Sáblíková
16. 9. 2021
Jídlo Ambasadorky ZP211 zdraví

Tip na jídlo: Martina doporučuje

Při cestě za zdravím jde jídlo ruku v ruce s udržováním těla ve zdravé kondici pomocí cvičení. Nebudeme přece úsilí vynaložené při cvičení následně sabotovat konzumací jídla, které má spíš devastační účinky. Nechte se inspirovat osobností, která trénuje na vrcholové úrovni. 

Co ráda jí Martina Sáblíková, jedna z ambasadorek Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra ČR?
Poprosili jsme Martinu o tip na jídlo, které jí chutná a zároveň je dost zdravé pro vrcholového sportovce. Tady je recept, podle kterého si Martina sama připravuje své oblíbené jídlo.

Salát s hovězím masem

Do trouby předehřáté na 180 °C dáme péct opepřené a osolené maso, které jsme předtím na pánvi orestovali 2 a 2 minuty z obou stran na olivovém oleji. Pečeme cca 20 minut. Na poslední 10 minut přidáme do trouby k masu čekanky.
Teď je čas na přípravu zálivky. Smícháme šťávu a kůru z limetky, sójovou omáčku, med, nastrouhaný zázvor a chilli papričku, patřičně najemno nasekanou. 

A nyní se můžeme věnovat poslední části. Tenké plátky mrkve nakrájíme na nudličky. Přidáme čekanku rozebranou na jednotlivé plátky, mungo klíčky a hrášek. Hotové maso nakrájíme na plátky. Vše dáme na talíř, zalijeme zálivkou a posypeme sezamovým semínkem. Máte rádi koriandr? Chuťově se k salátu velmi hodí, a tak jím vše bohatě posypeme a můžeme se pustit do jídla. Dobrou chuť.

salát s hovězímCo budete potřebovat:
400 g hovězí roštěné
2 lžíce olivového oleje
1 mrkev
2 čekanky
2 lžíce naklíčeného munga
50 g cukrového hrášku
50 g sezamových semínek
hrst koriandru
sůl
pepř

Zálivka:
1 limeta bio
1 lžíce medu
2 lžíce sójové omáčky
1 chilli paprička
kousek zázvoru
 

Aktuálně