Přejít k hlavnímu obsahu
obuv na míru
28. 4. 2023
Zdravý životní styl

Zdravé obouvání - obuv na míru

Když chceme našim nohám, a tím pádem i celému tělu dopřát ten nejzdravější komfort, nezůstaneme jen u důkladného výběru pohodlných bot, které podporují zdravou chůzi, ale zvážíme i úpravy na míru.

V sérii videí ze Studia zdravého obouvání jsme se věnovali úpravám bot či ortopedickým vložkám vyrobeným na míru. Tím ale možnosti, jak naše nohy co nejvíce podpořit, aby dobře plnily svou funkci, nekončí. Můžeme si také pořídit obuv, která je kompletně vyrobená na míru. V tomto dílu se dozvíte, v jakých případech je potřeba nechat si obuv na míru udělat. Důležité jsou i tzv. technické informace. Kolik času uplyne od počátečního měření do okamžiku, kdy si takový pár obuvi můžete obout?  Dozvíte se, kolik stojí výroba jednoho páru. Jedná se přece jen o precizní a pracnou záležitost, a tak byste neměli být překvapeni cenou, která u dětských bot začíná na 5 000 korunách. U páru pro dospělého je to cca 17 000 korun.
V této souvislosti se dozvíte velmi důležitou informaci: V jaké výši přispívá na obuv na míru zdravotní pojišťovna. 

Kromě obuvi na míru přijde ve videu řeč i na úpravy, které lze dělat v běžné obuvi. Profesionálové dokážou udělat úpravu, která kompenzuje i tak výrazný hendikep, jako je zkrácená noha.
 

Aktuálně