Přejít k hlavnímu obsahu
Anna Fernstadtová
3. 5. 2021
Zdravý životní styl Ambasadorky ZP211 zdraví Jarní vášeň pro zdravé tělo

A co relaxace, Aničko?

Není od věci nechat se inspirovat ohledně účinné regenerace někým, kdo dává svému tělu pořádně zabrat, a přesto mu funguje tak, že se stále drží na špici. Třeba budou zmíněné tipy fungovat i u vás, i když zrovna neusilujete o to, být špičkovým sportovcem, ale chcete mít „jenom“ špičkové zdraví.

Dnes nám prozradila svůj recept na relaxaci a regeneraci skeletonistka Anna Fernstädtová.

  • Jaký způsob zdravotní relaxace či fyzioterapie vám pomáhá dostat se do kondice?

Do kondice mi pomáhá spíš dobrý a poctivý trénink. Co se týká relaxace, každé ráno mám deseti- až patnáctiminutové cvičení, které mám připravené od fyzioterapeuta Kubky, dále pak večer normálně fyzioterapie pod jeho dohledem. Taky ráda chodím do sauny. Když jsem sama doma, tak používám blackroll/kladivo nebo klasický strečink. 

  • Liší se to podle toho, jestli máte tréninkovou přípravu nebo závodní sezonu?

Ano, na závodech mám Kubku, takže každý den mám fyzio. Když trénuji v Šumperku, tak chodím na fyzio dvakrát za týden, záleží na tréninku. Když jsem doma nebo mám volnější týden, tak používám jenom blackroll/kladivo/strečink nebo chodím do sauny. 

Anna Fernstädtová a Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR

Pohyb a zdravý životní styl je jedním ze základních stavebních kamenů prevence. Prevence je alfou a omegou dobrého zdraví a my v ZP 211 na ni klademe velký důraz. Kdo jiný než úspěšní sportovci může být v tomto směru motivací a vzorem pro děti a celé generace? Propojení ZP 211 se sportem obecně nám dává smysl, neboť i sportovci se musí starat o své zdraví, aby mohli dosahovat těch nejlepších výsledků. A my chceme, aby i naši klienti o své zdraví pečovali, aby se hýbali, aby nepodceňovali prevenci. Anna je mladičkou nadějí českého sportu. Možná že se i jí jednou podaří, stejně jako se to povedlo kdysi Martině Sáblíkové, proslavit sport, který nepatří mezi ty masové. Sympatická, skromná dívka, která se ráda účastní všech akcí, jejichž cílem je podpora prevence a pohybu obecně. V neposlední řadě je Anna naší klientkou, takže i v tomto směru zapadá poslední kostička do skládanky.

Aktuálně