Přejít k hlavnímu obsahu
Martina Sáblíková, rychlobruslařka
6. 4. 2021
Zdravý životní styl Ambasadorky ZP211 zdraví

A co relaxace, Martino?

Není od věci mít informace o účinné relaxaci od někoho, kdo dává tělu pořádně zabrat, a přesto mu funguje tak, že se stále drží na špici. Podívejte na tipy, které by se vám mohly hodit. Třeba budou fungovat i u vás, i když zrovna neusilujete o to, být špičkovým sportovcem, ale „jen“ chcete mít špičkové zdraví.

Rychlobruslařka Martina Sáblíková nám dnes prozradila, jak pomáhá své imunitě.

  • Jaký způsob zdravotní relaxace či fyzioterapie vám pomáhá dostat se do kondice?

Pro mě je největší zdravotní relaxací spánek. 😊 Ale samozřejmě protahování a relaxační cvičení s fyzioterapeutem je každodenní součástí mé přípravy. Stejně jako masáže od naší masérky. Zázraky dělá i obyčejná procházka.

  • Liší se to podle toho, jestli máte tréninkovou přípravu nebo závodní sezonu?

Moc se to neliší, protože jsem zvyklá na svůj režim. Vím, co mi funguje a vyhovuje. Pokud mi můj proces pomáhá v tréninku, tak ho dělám i v závodní sezoně.
 

Martina Sáblíková - relaxace

 

Martina Sáblíková a Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR


 
Pohyb a zdravý životní styl je jedním ze základních stavebních kamenů prevence. Prevence je alfou a omegou dobrého zdraví a my v ZP 211 na ni klademe velký důraz. Kdo jiný než úspěšní sportovci může být v tomto směru motivací a vzorem pro děti a celé generace? Propojení ZP 211 se sportem obecně nám dává smysl, neboť i sportovci se musí starat o své zdraví, aby mohli dosahovat těch nejlepších výsledků. A my chceme, aby i naši klienti o své zdraví pečovali, hýbali se a aby nepodceňovali prevenci. Martina je miláčkem národa, je úspěšná ve sportu, o kterém se téměř nevědělo, než ho Martina proslavila, a nyní je na něj celý národ hrdý. Je držitelkou několika olympijských medailí, což z ní již dlouhou dobu dělá jednoho z nejúspěšnějších sportovců naší země, přestože už se blíží k věkové hranici, kdy mnozí sportovci končí svou kariéru. V neposlední řadě je Martina naší klientkou, takže i v tomto směru zapadá poslední kostička do skládanky.
 

Aktuálně