Přejít k hlavnímu obsahu
dětské ochranné pomůcky
20. 6. 2022
Na zdraví se musí chytře Letní vášeň pro zdravý pohyb

Hýbejte se! Pojišťovna vám přispěje

Hýbáte se rádi? A navíc s celou rodinou? Nenechte ležet ladem příspěvky, které byste při svém sportování mohli využít. Podívejte se, jak podporuje zdravé hýbání Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR.

Jedním z pilířů zdravotní prevence je zdravý pohyb. A nejlepší je, když se mu věnuje celá rodina. Každý své oblíbené činnosti nebo dohromady. ZP MV ČR prevenci a zdravý pohyb podporuje, jak se dá. Pro své klienty má připravené programy, které zahrnují jak příspěvky na sportovní aktivity dětí i dospělých, tak příspěvky na sportovní ochranné pomůcky. 
Podívejte se na jednotlivé programy. Byla by škoda nevyužít podpory od zdravotní pojišťovny.

Sportovní aktivity dětí a dospělých

Když se podíváte na Program podpory zdravého životního stylu zjistíte, že můžete získat pro své dítě příspěvek až 1 500 korun. Týká se organizovaných sportovních a pohybových aktivit. To zahrnuje i různé kroužky a kurzy. Stejně tak ale i individuální sportovní aktivity dlouhodobého charakteru. A například i startovné na závodech. Projděte si seznam, který obsahuje více než 100 aktivit. Je velmi rozmanitý, najdete tam jak klasické sporty, tak ty méně časté. Vedle jezdeckých sportů a lukostřelby například i frisbee, skálolezectví a roztleskávačky. To by bylo, abyste nenašli zrovna ten „váš“ sport. 
Pro dospělé je připraven příspěvek 500 korun a stejný seznam aktivit.

Sportovní ochranné pomůcky

Další podpora od ZP MV ČR, která se vám bude hodit při sportování, je příspěvek na sportovní ochranné pomůcky. Kdo se snaží sportovat tak, aby si nepřivodil zbytečný úraz, zcela jistě používá různé přilby a chrániče. A právě na ně můžete získat pro dítě až 1 500 korun a pro dospělého 500 korun. Podrobnosti najdete v Programu prevence úrazů.

Podpora prevence za strany ZP MV ČR samozřejmě u sportovních aktivit nekončí. Pokud jsme vás takzvaně navnadili, určitě se podívejte na další programy zdravotní pojišťovny, kde najdete nejen ty základní, ale i bonusové. Například podpora vybraných diagnostických metod, zdravotnických pomůcek nehrazených z pojištění, podpora odvykání kouření a mnoho dalších.
 

Aktuálně