Přejít k hlavnímu obsahu
suchej únor
31. 1. 2022
Zdravý životní styl Zimní vášeň pro zdravou duši

Jak chutná střízlivost aneb Suchej únor

Suchej únor je výzva určená všem odvážlivcům, kteří chtějí otestovat svůj vztah k alkoholu. Nejste si jisti, zda vydržíte celý měsíc bez jediné kapky alkoholu? Zkuste to.

Co vám přinese Suchej únor? Vaší zlatou medailí bude čistá hlava, nepřetržitě po dobu jednoho měsíce. S čistou hlavou totiž můžete podávat ty nejlepší výkony ve všem, co v životě děláte. S čistou hlavou nejlépe porozumíte svým dětem, partnerům a přátelům. Nevěříte? 

Bez alkoholu…

  • se vám bude lépe spát i vstávat
  • se budete cítit plni energie
  • nebudete přibírat na váze
  • ušetříte peníze
  • omezíte kouření, pokud této kratochvíli holdujete
  • budete mít již zmiňovanou čistou hlavu

Během každoroční výzvy Suchej únor zcela jistě poznáte, jak moc vám bude alkohol chybět. Nemusíte se hned stát doživotními zavilými abstinenty. 

Pokud nemáte zdravotní problémy a alkohol vám nekomplikuje život, není nutné s pitím přestávat. Ale může být velmi zajímavé otestovat, jak silnou máte vůli a jak moc vás ovlivní jediný měsíc bez kapky alkoholu. 

Měsíc bez alkoholu může pro někoho znamenat nekonečné období plné smutku a nervozity, pro jiného to naopak může být příležitost poznat něco nového nebo načerpat potřebnou energii. 
Člověk si třeba může začít všímat, že se jeho přátelství s vrstevníky omezuje jen na setkávání v hospodě, a může mít pocit, že si s ostatními najednou nemá co říci.

Pro mnohé také může být překvapující, že více než jeden milion lidí v Čechách se pohybuje za onou hranou rizikového pití. Je to tenká hranice a za ní se nikdo ocitnout nechce.

Každoroční výzva Suchej únor, kterou velmi vítá a podporuje Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR, má také své webové stránky, kde se můžete dočíst mnoho zajímavého na toto téma, a dokonce si objednat unikátní knihu. Ve 28 kapitolách na 416 stránkách v ní najdete dvě desítky upřímných příběhů. To vše doplňují cenné postřehy a názory odborníků. Do knihy ale také přispělo 15 novinářů a desítka českých osobností.

Vzbudili jsme ve vás zvědavost? Přidejte se k Suchému únoru a budou se dít věci… 

Aktuálně