Se semolinou se potkáte hlavně v italské restauraci nebo při přípravě italských pokrmů. Je pro vás stále trochu záhadou, o co se vlastně jedná a v čem se semolina liší od klasické mouky nebo krupice?

Se semolinou se potkáte hlavně v italské restauraci nebo při přípravě italských pokrmů. Je pro vás stále trochu záhadou, o co se vlastně jedná a v čem se semolina liší od klasické mouky nebo krupice?
Samotné ranní vstávání za šera je náročné. Ale jak zvládáte to, že vás k snídani čeká jedině studený jogurt z lednice? Nemáte na něj vůbec chuť? My víme, co rychlého a zahřívacího si v zimě dát k snídani.
Připravit si dobré jídlo do práce nemusí znamenat žádné složité vyvařování. Podle univerzálního receptu CDD (Co dům dal) můžete mít každý den k jídlu něco zajímavého. Stačí otevřít lednici a zapojit kreativitu.
Jak všichni víme, vše, co prospívá střevům, prospívá i imunitě. Na podzim dozrává nejrůznější ovoce a jsou to právě švestky, které na střeva velmi dobře působí. Jak si je vychutnat a prospět tak imunitě?
Celozrnný rohlík se šunkou a sýrem je velmi dobrý, ale pokud ho budete dávat dětem ke svačině každý den, velmi brzy se jim doslova přejí. Dělejte svačinky tak, aby dětem chutnaly každý den.
Teď je ten správný čas dát naší imunitě přídavný pohon. Jak posílit obranyschopnost organismu jídlem? Máme pro vás tipy, co si dát k snídani či k večeři, aby vaše tělo bylo odolnější.
Snažíte se jíst zdravě, ale už vás omrzel salát Caesar a kuřecí steak se zeleninou? Jste-li nakloněni lokálním surovinám a jednoduchosti, bude tento recept pro vás to pravé.
Možná už máte vyzkoušeno, že když bazalku na pesto rozsekáte, začne šednout až černat a ztrácí svou zelenou svěžest. Zcela nenávratně. Jak na to, aby pesto zůstalo zelené i zítra, pozítří a popozítří?
Saláty jsou nejlepší volbou v parných tropických dnech, kdy se chceme nejen nasytit, ale i osvěžit. A nemusí být jen zeleninové. Zkuste originální salát s kuřecím masem a quinoou.
Milovníci zdravé stravy zbystří, když se dočtou, že se lidé na Krétě díky způsobu stravování dožívají vysokého věku a mají nižší riziko srdečních onemocnění. Nechte se inspirovat středomořským receptem.
Patříte mezi bylinářské nadšence? Zkuste i jiné než kuchyňské bylinky nebo mátu. Znáte pelyněk brotan, řepík lékařský, kozlík lékařský nebo sléz maurský? A chtěli byste svůj vlastní voňavý heřmánek?
Nemusíme být velcí pěstitelé, aby nám „šalvěj“ něco říkala. Někdo si vzpomene na odvar z babského ucha z Dívky na koštěti a někteří si bez ní neumí představit pečenou rybu. Ale je toho mnohem víc!
Nezvedej ty těžké věci, budeš mít kýlu, říkávaly naše maminky a babičky. Vzpomínáte? A měly pravdu. Kýla je nejen nepříjemná, ale může být i nebezpečná.
Máte doma skvělé vitální a bystré dítě, které by mohlo dělat tolik zajímavých věcí, jen kdyby ho nebrzdilo astma či atopický ekzém? A víte o ozdravných programech pro vaše děti od zdravotní pojišťovny?
Policejní veteránka a specialistka na prevenci rizikových událostí Soňa Svobodová má za sebou už spousty akcí, které připravuje pro děti školního i předškolního věku.
Se semolinou se potkáte hlavně v italské restauraci nebo při přípravě italských pokrmů. Je pro vás stále trochu záhadou, o co se vlastně jedná a v čem se semolina liší od klasické mouky nebo krupice?