Přejít k hlavnímu obsahu

Jídlo

Jak na obědy do práce
Jídlo Jídlo sebou

Jak na obědy do práce

Připravit si dobré jídlo do práce nemusí znamenat žádné složité vyvařování. Podle univerzálního receptu CDD (Co dům dal) můžete mít každý den k jídlu něco zajímavého. Stačí otevřít lednici a zapojit kreativitu.

Svačinky pokaždé jinak
Jídlo Jídlo sebou

Svačinky pokaždé jinak

Celozrnný rohlík se šunkou a sýrem je velmi dobrý, ale pokud ho budete dávat dětem ke svačině každý den, velmi brzy se jim doslova přejí. Dělejte svačinky tak, aby dětem chutnaly každý den.

Kroupoto s červenou řepou
Jídlo

Kroupoto s červenou řepou

Snažíte se jíst zdravě, ale už vás omrzel salát Caesar a kuřecí steak se zeleninou? Jste-li nakloněni lokálním surovinám a jednoduchosti, bude tento recept pro vás to pravé.

bazalkové pesto
Jídlo

Bazalkové pesto, které si uchová zelenou barvu

Možná už máte vyzkoušeno, že když bazalku na pesto rozsekáte, začne šednout až černat a ztrácí svou zelenou svěžest. Zcela nenávratně. Jak na to, aby pesto zůstalo zelené i zítra, pozítří a popozítří?

Slávky s rajčaty a chilli
Jídlo

Slávky s rajčaty a chilli

Milovníci zdravé stravy zbystří, když se dočtou, že se lidé na Krétě díky způsobu stravování dožívají vysokého věku a mají nižší riziko srdečních onemocnění. Nechte se inspirovat středomořským receptem.

Bylinky méně známé
Jídlo

Bylinky méně známé

Patříte mezi bylinářské nadšence? Zkuste i jiné než kuchyňské bylinky nebo mátu. Znáte pelyněk brotan, řepík lékařský, kozlík lékařský nebo sléz maurský? A chtěli byste svůj vlastní voňavý heřmánek?

Jarní salát s „plevelem“
Jídlo

Jarní salát s „plevelem“

S jarem můžeme přidávat do jídla bylinky, kterým se běžně říká plevel. Výhodou je, že rostou téměř všude a obsahují řadu cenných látek, mnohem cennějších než v kupované, ale i vypěstované zelenině.

Aktuálně