Přejít k hlavnímu obsahu

Jídlo

zavařování
Jídlo 24. 9. 2021

Jak zdravě zavařovat

Začíná podzim a většina plodů ze zahrádek už byla sklizena. Nicméně nejen teď, ale i čas v průběhu celého léta, bylya pro zahrádkáře dobou zavařování. Poslední přípravy ovoce pro uskladnění na zimu právě probíhají. Jak si připravit všechny tyto chutné a zdravé dobroty tak, aby byly, pokud je to možné, bez chemie a přidaného cukru? Poradíme vám, jak zavařovat zdravě.

jídlo na horskou tůru
Jídlo 20. 9. 2021

Jídlo na horskou túru? Ani klasický řízek nezatracujte

Vyrážíte na túru do hor? Pak také řešíte, co vzít s sebou k jídlu. Požadavek na stravu při turistickém výšlapu je v podstatě jednoduchý: Musí dodat energii i živiny, ale zároveň by neměla příliš vážit a zabírat moc místa v batohu.

Martina Sáblíková
Jídlo Ambasadorky ZP211 zdraví 16. 9. 2021

Tip na jídlo: Martina doporučuje

Při cestě za zdravím jde jídlo ruku v ruce s udržováním těla ve zdravé kondici pomocí cvičení. Nebudeme přece úsilí vynaložené při cvičení následně sabotovat konzumací jídla, které má spíš devastační účinky. Nechte se inspirovat osobností, která trénuje na vrcholové úrovni. 

raw strava
Jídlo 9. 9. 2021

Hodí se pro vás raw strava?

Vegetariánská strava se do našich jídelníčků vrátila už dávno. V posledních letech ale získává na popularitě strava zvaná veganská, která je co do výběru jídel a surovin ještě mnohem vybíravější, respektive „přísnější“. Raw strava jde ještě o kousek dál.

krůtí rolky
Jídlo 26. 8. 2021

Krůtí rolky – lehké, zdravé a chutné jídlo, které ocení i děti

Teplé dny stále trvají a recepty na jídla, která vás v tomto parnu příjemně zasytí, a to bez zatížení žaludku a celého organismu, jsou pořád v kurzu a zájem o ně je velký. Proto i my stále přicházíme s novými nápady. Náš dnešní recept je skvělý mimo jiné proto, že si pochutná celá rodina a dresink můžete měnit dle vaší aktuální chuti.

letní salát
Jídlo 9. 7. 2021

Zdravé letní jídlo, které vás ochladí

V horkém letním počasí máme často problém, co si dát k jídlu, abychom se po jeho konzumaci úplně nezpotili. Jíme proto hodně zeleninových salátů, osvěžující studené polévky, lehké a chutné ryby či mořské plody. Proto pro vás máme recept z kategorie takzvaných „ochlazujících jídel“, kterým si můžete skvěle zpestřit jídelníček, a to nejen doma, ale i v zaměstnání.
celerová polévka s kaštany
Jídlo 12. 2. 2021

Polévky pro zahřátí a zimní pohodu

I když zimy teď nebývají příliš mrazivé, nepříznivého počasí a pošmourného času si „užíváme“ stále dost a dost. A tak hrnek teplé a chuťově zajímavé polévky zůstává stále tím nejlepším, co si naordinovat nejen na zimní počasí, ale též na zimní psychickou nepohodu.

Aktuálně